LIVE

Κορωνοϊός

sofia-nikolaou

Είμαστε έτοιμοι να ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σοφία Νικολάου

Δεν συνηθίζω να προσπαθώ να αντικρούσω με νομικό τρόπο όλα εκείνα, με τα οποία διαφωνώ πολιτικά.

Όταν, όμως, έχεις να κάνεις με μία διακρατική συμφωνία της χώρας μας, η οποία είναι εθνικά, πολιτικά, ιστορικά και ηθικά επιζήμια, τότε έχεις χρέος να χρησιμοποιήσεις κάθε όπλο, ώστε να καταστεί σαφές ότι αυτή η συμφωνία, εκτός από τα ιστορικά απαράδεκτα δεδομένα που εισάγει στο διεθνές νομικό γίγνεσθαι, στέκει, επιπροσθέτως, σε έωλα διαδικαστικά επιστηρίγματα, που την έχουν ήδη καταστήσει νομικά ανενεργή. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να υπάρχει νομικά. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανύπαρκτη για τη διεθνή έννομη τάξη.

Από τις αρχές του έτους, έχω υποστηρίξει την άποψη ότι όταν η Συμφωνία γίνει νόμος του ελληνικού κράτους, μπορεί να προσβληθεί εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Η πρώτη απόπειρα δεν ευδοκίμησε, καθώς, το ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως μία –νομοθετικά ανεπικύρωτη – διεθνής συμφωνία είναι κομμάτι της κυβερνητικής πολιτικής και δεν ελέγχεται δικαστικά).

Την άποψή μου αυτή τη στηρίζω στο γεγονός ότι έχει υπεισέλθει παραβίαση της συμφωνίας, η οποία δεν εδράζεται μόνο στα πολιτικά ατοπήματα και τα ανιστόρητα παραληρήματα της πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων. Εδράζεται και σε παραβίαση της ίδιας της συμφωνίας από άποψη μη τήρησης των σε αυτή προβλεπόμενων διαδικασιών: Στο Πρώτο Μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο πρώτο άρθρο, παράγραφος 4, περίπτωση ε, αναφέρεται ρητώς και κατηγορηματικώς πως: «Το Δεύτερο Μέρος (σ.σ. Σκόπια) θα ολοκληρώσει in toto τις συνταγματικές τροποποιήσεις έως το τέλος του 2018». Το τέλος του 2018 ήρθε. Και πέρασε. Αλλά το δεύτερο μέρος δεν ολοκλήρωσε τις συνταγματικές αλλαγές, ως όφειλε. Ψιλά γράμματα, θα μου πείτε. Όμως, σε επίπεδο διακρατικών συμφωνιών, όλα έχουν σημασία. Οι τόνοι, οι σύνδεσμοι και, κυρίως, οι προθεσμίες. Τα Σκόπια δεν τήρησαν την προθεσμία για την οποία είχαν δεσμευθεί, άρα η συμφωνία δεν μπορεί πια να ισχύει.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι εάν ποτέ ολοκληρώθηκε αυτή η περιβόητη συνταγματική αναθεώρηση, έστω κι εκπροθέσμως. Η απάντηση είναι πως δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Έχει ήδη εμφιλοχωρήσει κι έτερο νομικό σφάλμα, το οποίο δεν είναι άλλο από τη μη υπογραφή των εκτελεστικών του Συντάγματος τροπολογιών από τον Πρόεδρο της χώρας των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Το άρθρο 75 του Συντάγματος των Σκοπίων προβλέπει ότι: «Οι νόμοι διακηρύσσονται με διάταγμα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Συνέλευσης υπογράφουν το διάταγμα για την έκδοση των νόμων […]».

Εν προκειμένω, οι νόμοι που έθεσαν σε ισχύ τη Συμφωνία των Πρεσπών δημοσιεύτηκαν με μόνη την υπογραφή του Προέδρου της σκοπιανής Βουλής, ΤαλάτΤζαφέρι. Ο Ιβάνοφ αρνείται πεισματικά να υπογράψει. Αυτό, όμως, αφήνει εκκρεμή τη συνταγματική αναθεώρηση και ανολοκλήρωτη. Χωρίς ολοκληρωμένη συνταγματική αναθεώρηση, τα Σκόπια δεν έχουν εκπληρώσει προσηκόντως τις αναληφθείσεςυποχρεώσεις τους, η Συνθήκη δεν έχει νομοτυπική ισχύ και δεν μπορεί να εισαχθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Δυστυχώς, το πιθανότερο είναι όλα τα ανωτέρω να μην εισακουστούν από την πλειοψηφία των προθύμων και σε λίγες ημέρες η Συμφωνία των Πρεσπών να είναι νόμος του Κράτους.

Εδώ είμαστε, όμως, για να την ακυρώσουμε. Ιστορικά, ηθικά, νομικά. Με κάθε τρόπο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (60)

Καλά

Ένα υπερατλαντικό τηλεφώνημα και ο Κούλης θα υπογράψει 100 συμφωνίες.

Μακεδονας

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ο Τσίπρας και η παρεα του έχουν παγιδεύσει την Ελλάδα. Οι σκοπιανοί δέχθηκαν να λέγεται η χώρα τους Μακεδονία αλλά οι ίδιοι θα λέγονται Μακεδόνες και η γλώσσα τους μακεδονική και εμείς με την Συμφωνία είμαστε υποχρεωμένοι να τους λέμε έτσι. Στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας οι Μακεδόνες είναι πλέον οι σκοπιανοί και όχι οι κάτοικοι της Μακεδονίας. Δεν θα μπορούμε να πούμε ο Μακεδόνας πολιτικός όταν αναφερόμαστε στον Καραμανλή αλλά θα μπορούμε να πούμε ο κρητικός πολιτικός όταν αναφερόμαστε στον Μητσοτάκη. Αυτά είναι παράλογα και μόνο στο μυαλό του αρχικολοτουμπα μπορεί να εκλογικευθουν. Οι γνήσιοι Μακεδόνες οι απόγονοι του Αλεξάνδρου πρέπει να αρχίσουν άμεσα άγονα προστασίας της ταυτότητας των την οποία έχουν διαφυλάξει για 25 αιώνες. Απαιτούμε αλλαγή του Συντάγματος με ρητή διατύπωση ότι το έθνος των Ελλήνων αποτελείται από τις πανάρχαιες φυλές των Μακεδόνων, των Αθηναιων και των Λακεδαιμονίων και ουδείς μπορεί να αμφισβήτηση την ελληνικότητα των Μακεδόνων. Απαιτουμε την αλλαγή του Συντάγματος και την ρητή διατύπωση ότι η Ελληνική Κοινοπολιτεία αποτελείται από την Πολιτεια της Μακεδονίας την Αθηναϊκή Πολιτεία και την Πολιτεία των Λακεδαιμονων. Απαιτούμε αλλαγή του Συντάγματος ώστε οι τρεις πολιτείες που απαρτίζουν την Ελληνική επικράτεια αποκτήσουν πολιτειακή Βουλή και θα εκλεγούν Κυβερνήτη. Οι τρεις Κυβερνήτες θα συνεργάζονται με τον πρωθυπουργό και οι πολιτειακές Βουλές θα έχουν διακριτές εξουσίες από την Εθνική Βουλή. Δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΒΓΑΙΝΑΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ. ΣΤΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ. ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Μετά την ψήφιση των Πρεσπών: Πρώτα θα εισαχθεί σαν φροντιστηριακή γλώσσα στη Βόρειο Ελλάδα. Πότε; ΑΜΕΣΑ! Μετά θα κάνουν δωρεάν εκμάθηση, μην πω να σε πληρώνουν-επιδοτούν κιόλας. Πότε; 2-3 χρόνια ανάλογα με το πόσο χρήσιμοι ηλίθιοι / αργυρώνυτοι υφίστανται στο πολιτικό στερέωμα! Μετά θα ζητήσουν να διδάσκεται στα σχολεία ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ. Πότε; 2-3 χρόνια ανάλογα με το πόσο χρήσιμοι ηλίθιοι / αργυρώνυτοι υφίστανται στο πολιτικό στερέωμα! Μετά θα ζητήσουν να διδάσκεται στα σχολεία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. Πότε; 2-3 χρόνια ανάλογα με το πόσο χρήσιμοι ηλίθιοι / αργυρώνυτοι υφίστανται στο πολιτικό στερέωμα! Μετά θα μας πουν ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει μειονότητα ΒΟΡΕΙΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ άρα να ενωθούν οι ΒΟΡΕΙΟΙ & οι ΝΟΤΙΟΙ, άρα μία Μακεδονία. Κλασσική μεθοδολογία η οποία περιλαμβάνει και δημοψηφίσματα, ΑΝ ΒΟΛΕΥΕΙ, προκειμένου να υλοποιηθεί το Διαίρει και Βασίλευε της Γερμανίας και έτσι η εύκολη δημιουργία ΕΟΖ για εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών (Ουράνιο, σπάνιες γαίες, πετρέλαια κλπ). Ηταν Δίκαιο Και Έγινε Πράξη!@#$%^&*()_

Πετρογιάννης

Μπράβο κ. Νικολάου! Οι "Λίμνες" δεν πρέπει να περάσουν και αν οι "Τσίπρας & Friends" τις περάσουν, να γίνουν άμεσα όσα λέτε και ακόμη περισσότερα, γιατί και το δημοψήφισμα των Σκοπίων είχε 30% και κάτι! Η νέα κυβέρνηση, αν ο " Έλληνας-Μαδουρος" επιτρέψει εκλογές, πρέπει και μπορεί, να μη θέσει σε ισχύ, κάτι που δεν έχει ούτε ιστορική, πολιτική μήτε νομική βάση.

δημοκρατης προς ΠΘ

Αν λεω εστω και ενα ψεμα στο σχολιο μου τοτε εχετε δικιο......

Κωνσταντίνος

ο κόσμος αρχίζει να αγριεύει και κάπου είναι κατανοητό. Δεν μπορεί σε ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα να προβάλλεις το παιδικό επιχείρημα "και τι θέλετε; Να τους κάνουμε πόλεμο;". Δηλαδή τι κάνεις τώρα; Πουλάς τρέλα επειδή έχεις την εξουσία; Στο προκείμενο, αν ψηφιστεί το σχέδιο απ'την Βουλή θα είναι πολύ αργά... αν δεν είναι ήδη.

Αλήθειες

Το μόνο που χρειάζεται είναι Γουδί και Μακρονησος και το θέμα λύθηκε.

Προς κάθε λογής φασιστάκια

Δεν θα ξανακάνετε άλλο κακό στη χώρα! Τελειώσατε! Εσείς είστε οι ακυρωμένοι και δεν μπορείτε να ακυρώσετε τίποτα.

Ρωμανός

Τράβα να ζήσεις στην Αλβανία ή στα Σκόπια, τι δουλειά έχεις εδώ, εδώ είναι Ελλάδα και ο Στάλιν ο δάσκαλός σου έχει πεθάνει από χρόνια, δε στο πανε ούτε αυτό;

Μίλησε ο τελειωμένος

Εσύ έχεις τελειώσει έμμισθο συριζοτρολάκι. Μάζεψε όσα εξηντάλεπτα προλαβαίνειςμιας και σύντομα θα περάσει το απορριμματοφόρο του Κυριάκου να σε μαζέψει. Στην καλύτερη περίπτωση θα σε ρίξει στο καλάθι των αχρήστων και θα σε αφήσει να σαπίσεις με την ησυχία σου. Στη χειρότερη περίπτωση καλά θα κάνεις να αρχίζεις να μαζεύεις περιοδικά για να έχεις κάτι να διαβάζεις στο κελί σου μετά την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου. Μέχρι τοτε άντε να πας να γλείψεις τις μπότες του Τσίπρα.

σάικο

αντί να ξεριζώσουμε το καρκίνωμα στα βόρεια σύνορα μας εμείς το βοηθούμε να κάνει μετάσταση 300 εθνοπροδότες ιερόσυλοι προσβάλουν τον ιερό αριθμό

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία