tsimpoukis_panagiotis

Παναγιώτης Τσιμπούκης

Η Πολιτεία οφείλει, έστω και με τραγικά μεγάλη καθυστέρηση, που πλησιάζει τον μισό αιώνα, να αποκαταστήσει τα Ελλαδίτικα εκείνα παιδιά –τότε–, τα οποία έδωσαν την ψυχή τους για την Πατρίδα, πολεμώντας στην Κύπρο κατά τουρκική εισβολή το καλοκαίρι του 1974, τιμώντας την ελληνική ιστορία και σημαία

36

H αδιαφορία, η ανοχή και η συντεχνιακή συγκάλυψη στην καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης από τους αρμόδιους επικεφαλής των δικαστηρίων πέρα του ότι είναι πλέον προκλητική, έχει εισέλθει σε ανεξέλεγκτα επίπεδα, καθώς έχει γίνει απόλυτα κατανοητό από τους κατά συνήθεια και καθ΄ έξη καθυστερούντες δικαστές, ότι δεν έχουν καμία συνέπεια, υπάρχει απόλυτη συντεχνιακή συγκάλυψη και ότι όλοι οι δικαστές και εισαγγελείς εργάζονται με τον ίδιο αργόσυρτο ρυθμό και τρόπο.

25

Η δικηγορική πιάτσα είναι ότι καλύτερο για   να μάθεις  και να αντλήσεις πληροφορίες για κάθε ένα ξεχωριστά συνήγορο υπεράσπισης, ανεξάρτητα εάν ο πληθυσμιακός αριθμός τους είναι μεγάλος και ειδικά στην Αθήνα

5

Η αντίστροφη μέτρηση για τις δικηγορικές εκλογές σε όλους τους Δικηγορικού Συλλόγους της χώρας έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ οι υποψήφιοι πρόεδροι έχουν διασταυρώσει  επίσημα τα ξίφη τους και βρίσκονται ετοιμοπόλεμοι στις επάλξεις.

4

Το 1920 ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος 2112/1920 περί υποχρεωτικής καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας των ιδιωτικών υπαλλήλων. Από τότε έχει περάσει ένας αιώνας και ένα έτος. Ο νόμος αυτός 101 έτη μετά, αποτελεί σήμερα έναν από τους βασικούς πιλοτικούς νόμους στην εργατική νομοθεσία, αφού έχει δεχθεί κάποιες τροπολογίες στο πέρασμα του αιώνα

4

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης και οι οίκοθεν αναβολές είναι οι δύο μεγάλες πληγές της Δικαιοσύνης, που  όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει θέληση να επέλθει ίαση. Και  αυτό γιατί δεν υπάρχει θέληση  και για   στα δυο αυτά φλέγοντα  ζητήματα, τόσο από την πλευρά της Πολιτείας, όσο και από τους ίδιους τους δικαστές.

11

Ο «πατέρας» της ιδέας για την νομιμοποίηση  του παρανόμως κτηθέντος  αποδεικτικού   υλικού, όσο περίεργο και εάν ακούγεται  και όσο εάν αντιδρά σήμερα ο ίδιος, είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η Δικαιοσύνη  για ακόμη μια φορά αναγάγετε σε κεντρικό πρόσωπο των ημερών μας, είτε με τις αποφάσεις της, είτε με τις   παρεμβάσεις της  στα καυτά  θέματα που απασχολούν αφενός  την καθημερινότητα των πολιτών   και αφετέρου τα σε κοινωνικά, πολιτικά, ανθρωποκεντρικά, κ.λπ.  δρώμενα.

Οι κυβερνώντες είναι ή αφελείς ή κάτι άλλο. Και αυτό γιατί πριν από λίγες ώρες στο Χίλτον  -μετά από  ολονυκτία διαπραγμάτευση- επετεύχθη η συμφωνία μεταξύ των άλλων προβλέπει την επέκταση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.