Υπάρχουν ευθύνες για τη μαφία στις φυλακές;
tsimpoukis_panagiotis

Παναγιώτης Τσιμπούκης

Υπάρχουν ευθύνες για τη μαφία στις φυλακές;

Πράγματι, η εξάρθρωση του κυκλώματος της μαφίας που δρούσε μέσα και έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού είναι μια επιτυχία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.


Όμως, την ίδια στιγμή που η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης θριαμβολογεί για την επιτυχία αυτή, γεννούνται πολλά και έντονα ερωτηματικά όπως είναι:

-για τον τρόπο με τον οποίο ανδρώθηκε η μαφία μέσα και έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού,

-με την ανοχή και την σιωπή ποιών προσώπων δρούσε η μαφία,

-πως και από ποιους έγινε η εισαγωγή των δεκάδων κινητών τηλεφώνων που είχαν τα μέλη της μαφίας, μέσα στις φυλακές (σ.σ.: Από την παρακολούθηση των κινητών αποκαλύφθηκαν τα μέλη της),

-γιατί δεν βρέθηκαν, κατά την σχετική έρευνα, τα κινητά τηλέφωνα από τα οποία γινόταν η καταγραφή των συνομιλιών από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, τα οποία εξακολουθούν να κυκλοφορούν ακόμα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού,

-η χρηματοδότηση των ποινικών κρατουμένων μελών της μαφίας και των συνεργαζόμενων κρατουμένων για τρομοκρατία, με ποίο τρόπο και από ποίους γινόταν,

-τα χρήματα για την αγορά των κινητών τηλεφώνων και των καρτών που βρέθηκαν και με ποίο τρόπο μπήκαν στις φυλακές,

-τα χρήματα από τους εκβιασμούς που έπαιρναν από τα θύματα οι εξωτερικοί συνεργάτες, πως έμπαιναν στις φυλακές, όταν μάλιστα δύο από τους συνεργαζόμενους ήταν χρήστες ναρκωτικών,

Κλείσιμο
-κατά την έρευνα μέσα στις φυλακές βρέθηκαν χρήματα.

Ο κατάλογος των ερωτημάτων δεν έχει τελειωμό και πολλά ερωτήματα θα παραμείνουν αναπάντητα, γιατί υπάρχει ο «νόμος της σιωπής» μέσα στις φυλακές.

Πάντως, ο αρμόδιος πολιτικά υπεύθυνος για τις φυλακές στο υπουργείο Δικαιοσύνης δεν πρέπει να είναι ευτυχής με την άνδρωση της μαφίας μέσα στις φυλακές που θεωρητικά εποπτεύει.

Για την συγκρότηση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης απαιτήθηκε χρόνος, προγραμματισμός, τεχνογνωσία, μεθόδευση για μεταγωγές συγκεκριμένων κρατουμένων σε συγκεκριμένη φυλακή, χρήματα, συνεργάτες εντός και εκτός φυλακής, άνθρωποι που έκλειναν τα μάτια, πρόσωπα που έβαζαν πλάτη, κ.λπ.

Παρ΄ όλα αυτά, στον αρμόδιο δεν έπεσε τίποτα στην αντίληψή του για όλα αυτά, δεν τον ενημέρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για περίεργες και ύποπτες κινήσεις, δεν έφτασαν ποτέ πληροφορίες περί τα τεκταινόμενα στο χώρο των φυλακών και στην εξωτερική φρούρησή της, δεν ενημερώθηκε από την Ασφάλεια για τίποτα ύποπτο.

Όλα ήταν τέλεια μέσα στον κόσμο της φυλακής, αλλά οι εκβιασμοί, οι δολοφονίες, οι απόπειρες δολοφονιών, κ.λπ. «έτρεχαν» χωρίς να προκαλούν εντύπωση, χωρίς να προβληματίζουν, αρκούσε, μετά από κάθε αρνητικό συμβάν, μια καθησυχαστική διαρροή προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή μια ανακοίνωση για εντολή διενέργειας προκαταρκτικής πειθαρχικής και ποινικής έρευνας.

Από την άλλη ο υπουργός Δικαιοσύνης ενώ ασχολήθηκε επιτυχώς έως τώρα με τα τρέχοντα καθημερινά προβλήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης, παρ΄ όλα αυτά παραμέλησε τον έλεγχο και την επίβλεψη του καυτού θέματος των φυλακών. Όπως όλα δείχνουν αρκέστηκε σε διαβεβαιώσεις που όμως δεν επαληθεύτηκαν.

Όπως έλεγαν πρώην πολιτικοί, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος, καθώς το θέμα των φυλακών έχει οδηγήσει υπουργούς σε αρνητικότατη θέση, ενώ άλλους τους οδήγησε σε παραίτηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ