tsimpoukis_panagiotis

Το ΚΚΕ έδωσε τη λύση για την καταβολή των δεδουλευμένων και όχι η Κυβέρνηση

Παναγιώτης Τσιμπούκης

Πολύς συριζέικος θόρυβος έγινε πρόσφατα για την επίμαχη απόφαση του Αρείου Πάγου  που έκρινε ότι η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν είναι βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

Η απόφαση αυτή (υπ’ αριθ. 114/2017   του Β2 Πολιτικού Τμήματος)   δεν ήταν κάτι καινούργιο για τους εργατολόγους δικηγόρους, αλλά  και τους δικαστές, αφού ήταν πάγια  νομολογία δεκαετιών του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου της χώρας.

          Παρ΄ όλα αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης άδραξε την ευκαιρία να στραφεί για ακόμη μια φορά κατά της Δικαιοσύνης και των δικαστών με τον προσφιλή του τρόπο.

          Άστραψε και βρόντηξε μέσω του Facebook για το επίμαχο αυτό θέμα γράφοντας     ότι πρόκειται για μια απόφαση «βαθιά ταξική» που «στηρίζει τους εργοδότες και προσπαθεί να νομιμοποιήσει την εργασιακή ανασφάλεια και μισθολογική ζούγκλα που έφεραν τα μνημόνια. Είναι πολιτική και όχι νομική απόφαση».

          Τότε το  ΘΕΜΑ και το protothema.gr έγραφε ότι αντί να διαμαρτύρονται τα κυβερνητικά στελέχη για την  απόφαση του Αρείου Πάγου θα μπορούσαν τα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης να άλλαζαν τη νομοθεσία με μια απλή τροπολογία, έτσι ώστε να μην υπάρχει θέμα τόσο με την βλαπτική μεταβολή και την καταβολή των δεδουλευμένων, όσο και με τους δικαστές.

          Παρ΄ όλα αυτά η Κυβέρνηση δεν έκανε το απλό και το αυτονόητο. Φοβήθηκε να δείξει  στους δανειστές ότι έχει    φιλεργατικό   πρόσωπο και δεν έκανε καμία νομοθετική παρέμβαση.

          Αντίθετα, την κατάσταση την ξελάσπωσε το ΚΚΕ, το  οποίο κατέθεσε σχετική τροπολογία στην Βουλή στο νομοσχέδιο για τον τηλεοπτικό χρόνο.

          Εκεί ποιά οι κυβερνητικοί βουλευτές θα ήταν έκθετοι  εάν δεν την ψηφίσαν και οι σκληροπυρηνικοί της Κουμουνδούρου θα σήκωναν της σημαία της επανάστασης.

          Έτσι, ψηφίστηκε από την  Βουλή το νομοσχέδιο για το  «ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, τροποποίηση του ν. 3548/2007,σύσταση μητρώου περιφερειακού και τοπικού Τύπου, ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα στις έντυπες εκδόσεις, δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» και είναι σήμερα πλέον ο νόμος 4487/2017.

          Το άρθρο 56 του  νόμου   4487/2017  έδωσε τη  λύση, μέσω της νομοθετικής πρωτοβουλίας του ΚΚΕ,   λύση την οποία δεν θέλησε να δώσει η Κυβέρνηση.

          Το επίμαχο άρθρο αναφέρει σε μία παράγραφο και λύνει οριστικά το θέμα:

 «Άρθρο 56
Στο άρθρο 7 του ν. 2112/1920 (Α΄67), όπως αυτό ισχύει μετά την προσθήκη του δεύτερου εδαφίου αυτού, δυνάμει του άρθρου 5 του ν. 4558/1930 (Α΄124), προστίθεται τρίτο εδάφιο που έχει ως εξής:

«Επίσης θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης»».

ΣΧΟΛΙΑ (14)

ni the greek

καλο παει να κανει το κκε,και γινεται ολεθρος,οτι χειροτερο ,ο κομμουνισμος,

Vlad

Καμμία λύση δεν έδωε το ΚΚΕ κύριε Τσιμπούκη. Ίσα-ίσα που έκανε την κατάσταση πιό κωμική. Τι εννοεί ο κκε-νομοθέτης όταν λέει αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών; Γιατί το γράφει έτσι ο κκε-νομοθέτης και όχι διαφορετικά, γιατί δεν δίνει σαφή χρονικό προσδιορισμό; Μήπως επειδή στο ΚΚΕ συνεχίζουν να σας ταζουν κουτόχορτο και μπαρουφο-συνδικαλισμό;

ΕΣΥτης

Τέτοια άρθρα διαβάζω και με πιάνει απελπισία. Πιάσαμε πάτο και μυαλό δεν βάλαμε. Κόψτε τον λαιμό όλων των ελευθέρων επαγγελματιών, κάντε την χώρα ένα απέραντο δημόσιο που θα απαιτεί μόνο τα διαρκώς αυξανόμενα δικαιώματά του. Σήμερα "τσακωνόμουν" με τις νοσηλεύτριές μου για αυτά τα θέματα. Αφήστε τον κόσμο να περιμένει να χειρουργηθεί, γιατί δικαιούμαστε ρεπό. Στο μη πεπερασμένο της βλακείας που έλεγε ο Αϊνστάιν, θα προσθέσω ότι στην Ελλάδα άπειρος είναι και ο λαϊκισμός.

μακιςςς

δεν ξέρω αν αποτελεί λύση η τροπολογία. Υποθέτω ότι στο 80% των περιπτώσεων, οι καθυστερήσεις οφείλονται σε έλλειψη ρευστότητας των επιχειρήσεων. Η απειλή κιρρώσεων σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμών ίσως οδηγήσει σε κύμα απολύσεων.

οεοεο

ποια έλλειψη ρευστότητας τα λαμόγια οι επιχειρηματίες έχουν βγάλει στο εξωτερικό τα λεφτά τους και το παίζουν ότι δεν έχουν

Και η άλλη (ακροδεξιά νεοφιλελέ) όψη

Να μην ξεχνά με όμως κε Μπούφαλο Μπιλ πως ως πολύ σωστή και υπέρ των εργαζομένων έκρινε ο Άδωνις Γεωργιάδης την απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας. Τα παραπάνω και άλλα ωραία είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στον Alpha 98,9, στην εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου. Αλλά αυτό κατα την αντικειμενική σας γνώμη δεν χρήζει δημοσιογραφικού σχολιασμού.

Κωνσταντίνος

Άρα σύμφωνα με την λογική σου αφού το είπε ο Άδωνης η ακροδεξιά φιλελέ όπως έγραψες, τότε στηριζουμε Σύριζα για να γίνει κυβέρνηση και να βοηθήσει εμάς τους εργαζόμενους. ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΘΡΟ.

δεν είναι πάντα όπως φαινονται τα πράγματα

Για μα μην πληρώνει ο εργοδότης σε χρονιές κρίσεις που βρισκόμαστε,πα να πει ότι δεν έχει,και προσπαθεί να μην κλείσει.Πολλές φορές,δεν μπορεί να βγάλει λεφτά από λογαριασμούς,γιατι με το που μπαίνουν τα λεφτά από πελάτες,αδειάζουν αμεσως γιατί τα τσιμπάει η τράπεζα ή ο τσικαλώτος.

Μπράβο στο ΚΚΕ

Έχω κριτικάρει πολλές φορές το ΚΚΕ, αλλά εδώ του χρειάζεται ένα μπράβο για την φιλεργατική αυτή τροπολογία !

Επικουρος

Η ηλιθια Δημοκρατια πληρωνει ενα κομμα που στο καταστατικο του λεει θρασυτατα οτι κανει οτι μπορει να την καταργησει για να εγκαταστησει την δικτατορια των εργατων

Κωνσταντίνος

το καταστατικό του Σύριζα τι λέει;;;; Έξυπνε Δημοκράτη;;;;

Σου φταίει το ΚΚΕ;

Αλλά δεν σου φταίει η κυβέρνηση που πάλι δεν έκανε τίποτα και δεν θα έκανε; Τι περιμένεις κι αλλη αξιοπρέπεια; Και αλλα νταούλια; Δεν βρέχει σας φτύνουν. Άντε στα 4 τώρα με τους δανειστές σα καλά παιδάκια. Και Καρανίκα clone, γράφε με μικρά και βάζε τόνους άχρηστε!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ?

ΑΝ ΚΑΙ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΛΩΣ ΕΞΕΘΕΣΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΙ ΑΝ ΕΣΥ ΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΠΕΥΔΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΤΑΜΠΕΛΩΣΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΕΤΙΧΙΣΤΗ....ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ .ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΕ ΚΑΛΥΨΑ ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ 1922 ΠΟΥ Ο ΛΕΝΙΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ Η ΤΟ 1940 ΠΟΥ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΤΕ Η ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΒΙΑΙΗ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΕΜΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΙ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ? ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΣΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ .

ΚΟΜΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΜΥΘΑ

ΤΟ ΚΚΕ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΑΡΑΠΟΔΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΣΟΝΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ .ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΙΑ ...ΗΘΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΒΙΑΙΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ .ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟ ΑΝΤΙΜΟ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΤΣΕΠΩΣΕ ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΟΦ ΣΟΡ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΚΛΕΦΤΙΚΑ....ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΓΩ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ .ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥΤΙΝ...ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ...ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ .ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΥΤΙΑ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΠΑΙΝΕΥΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ....400 ΕΥΡΩ ? ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 25 ΕΤΩΝ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ...ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ? Α...ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ .ΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΕΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ? ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΣΟΥ .ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΜΑΣΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΟΤΑΝ ΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΚΟΨΕ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ .ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΦΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ....ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ .ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.....ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία