makis-pollatos1

Ο 44χρονος και οι μελλοθάνατοι της γενιάς των 70άρηδων

Μάκης Πολλάτος

«Το μέτρο αυτό» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη νέα μείωση των συντάξιμων αποδοχών που η κυβέρνησή του έχει νομοθετήσει να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2019 «θα εξηγήσουμε στους εταίρους μας στην Κομισιόν, ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό. Και είναι ένα μέτρο μη διαρθρωτικό. Είναι μέτρο μη διαρθρωτικό διότι αφορά στην προσωπική διαφορά». 

Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας για τη μείωση των συντάξεων στην οποία έχει συμφωνήσει με τους δανειστές: «Και αφορά, δηλαδή, κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι, άρα η όποια, ας το πούμε έτσι, περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Να το πω με δυο λόγια, δεν θα έχει καμία επίπτωση στην δομή του ασφαλιστικού συστήματος, στις αναλογιστικές μελέτες, στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Προσέξτε τώρα. Οι δανειστές ζητούν να ληφθούν μέτρα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις που αλλάζουν τα πάντα για τις επόμενες γενιές. Παράδειγμα, το ασφαλιστικό του Γιώργου Κατρούγκαλου που προβλέπει εθνική σύνταξη κάτω των 400 ευρώ όταν οι τυχεροί σημερινοί 40άρηδες φτάσουν στην ηλικία των 67.

Οι πιστωτές όμως απαιτούν να μειωθεί κι άλλο η σημερινή δαπάνη. Με το επιχείρημα ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει, αφού η σημερινή μέση σύνταξη είναι μεγαλύτερη του μέσου μισθού που τη χρηματοδοτεί. Κι έπεισαν τον Τσίπρα να καταργήσει την προσωπική διαφορά. Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το νομοθέτησαν χωρίς να το πολυσκεφτούν. Αντιλαμβανόμενοι όμως πού θα οδηγήσουν την κοινωνία με την εφαρμογή κι άλλης μείωσης στις συντάξεις, αφού κατήργησαν το ΕΚΑΣ και εκμηδένισαν τις επικουρικές, τώρα ζητούν να μην ισχύσει το μέτρο.

Πόσο είναι το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα; Για τους άνδρες είναι τα 77,83 έτη. Για τις γυναίκες τα 83,2 χρόνια. Το μέσο προσδόκιμο ζωής για έναν Έλληνα, ανεξαρτήτως φύλου είναι τα 80,43 έτη.

Προσέξτε το επιχείρημα των ΣΥΡΙΖΑίων στην απαίτηση της Τρόικας να μειώσουν τις συντάξεις από 1/1/2019:

- Θα το λύσουμε σύντομα, απαντούν στους δανειστές. Το σύντομα, με τους ρυθμούς που αποφασίζει η δημόσια διοίκηση ή με βάση το χρόνο που χρειάζεται για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση στη δικαιοσύνη, είναι περίπου 10 χρόνια. Τόσο δεν χρειάζεται στην Ελλάδα για να ωριμάσει ένα θέμα;

Οπότε, σου λέει ο Τσίπρας:

- «Μας ζητάτε μείωση συντάξεων για τους 70άρηδες. Εμείς έχουμε νομοθετήσει τις συντάξεις που θέλετε, τι συντάξεις δηλαδή, μάλλον με επιδόματα μοιάζουν, για τους 60άρηδες που θα βγουν στη σύνταξη. Αντί να κουρέψουμε κι άλλο τις συντάξεις στους σημερινούς 70άρηδες, ήδη συνταξιούχους, μήπως να περιμένουμε λίγο;»

- «Πόσο λίγο;» ρωτούν οι δανειστές.

- «Περίπου 10 χρόνια, όσο είναι το προσδόκιμο ζωής τους, οπότε και οι περικοπές που θέλετε θα γίνουν και το πρόβλημα "θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου"» όπως ξεκάθαρα υπονόησε ο πρωθυπουργός.

Μην μου πείτε ότι σας ενοχλεί η τακτική του πρωθυπουργού. Τη βρίσκω εξόχως αποκαλυπτική αλλά και διαφωτιστική.

Περιλαμβάνει τον κυνισμό του ΣΥΡΙΖΑ που τόσο ξεδιάντροπα αποκαλύφθηκε στην τραγωδία στο Μάτι. «Περιμένετε 10 χρόνια να σβήσουν οι σημερινοί 70άρηδες και το πρόβλημα με τις συντάξεις θα λυθεί» λένε για τις συντάξεις, όπως έλεγαν για τους 98 νεκρούς ότι «θολώνουν την εικόνα της αποτελεσματικότητάς τους», ότι «θα έκαναν τα ίδια αν μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω» κι ότι «διέσωσαν περισσότερους απ' αυτούς που βρήκαν φρικτό θάνατο» παρατημένοι στη μοίρα τους από έναν διαλυμένο κρατικό μηχανισμό διαλυμένο.

Αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα της αναβλητικότητας στη λήψη αποφάσεων. «Δεν χρειάζεται να λειτουργήσουμε προληπτικά, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των συντάξεων σε 10 χρόνια κι έχει ο Θεός». Τα ίδια που κάνουν και με τις αγορές. Διαφημίζουν την έξοδο από τα μνημόνια, κι όταν τους λες ότι τα επιτόκια δανεισμού είναι στο επίπεδο του 2009, όταν η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στα προγράμματα διάσωσης, σου απαντούν "έχουμε μαξιλάρι ασφαλείας για δυο χρόνια, μπορούμε να περιμένουμε"...

Λες και οι αγορές θα αλλάξουν και θα ξεχάσουν τα προβλήματα, λες και η διεθνής κοινότητα θα τους επιβραβεύσει για την αναβλητικότητά τους, λες και ο κυνισμός τους θα επιβραβευτεί από τους 70άρηδες που αντιμετωπίζονται σαν... μελλοθάνατοι, λες και το ψέμα τους θα σκεπάσει τα πάντα και θα δημιουργήσει μια άλλη, fake, πραγματικότητα όπου η Ελλάδα θα αποσαθρώνεται αλλά αυτοί θα επιπλέουν εισπράττοντας τους μισθούς τους επειδή οι σανοφάγοι θα συνεχίζουν να πληρώνουν φόρους.

ΥΓ: Ave, Tsiprator, morituri te salutant

ΣΧΟΛΙΑ (14)

SPARTA.

Δεν ειναι τιμιος πολιτικος και σοβαρος πολιτικος αυτος που ευχεται να μην μακροημερευσουν οι σημερινοι συνταξιουχοι ανω των 70 ετων για να σωθει το διαλυμενο Ασφαλιστικο Συστημα της Ελλαδας. Ρε καραγκιοζη Τσιπρα εσυ κοβεις συνταξεις απο τους Ελληνες και χορηγεις επιδοματα κατα πολυ μεγαλυτερα απο τις συνταξεις των Ελληνων, στους Ισλαμιστες λαθρομεταναστες.Ευχομαι στον Τσιπρα να μην μακροημερευσει καθολου. Τουλαχιστον απατεωνα Τσιπρα οι σημερινοι 70ρηδες δουλεψαν στην ζωη τους.Εσυ δεν εχεις δουλεψει ουτε μια μερα ανικανε, τεμπελη.Οι 70ρηδες και οι 40ρηδες που κατεστρεψες θα σε ξεσκισουν στις εκλογες.

Έλεος πια

Κανένας δεν είναι μελλοθάνατος , απλά θα πρπει να ζήσουμε χωρίς κρατικές συντάξεις , όπως γινόταν επι αιώνες, όταν οι άνθρωποι έκαναν παιδιά κι εγγόνια για να τους γηροκομησουν . Ελευθερία επιλογής . Αφήστε με να φάω τα λεφτά μου μόνος μου . Όποιος επιμένει να εμπιστευτεί τα γεράματα του στον Καρανικα ή στον Μητσοτάκη ας επιμείνει, αλλά δώστε μας την ελευθερία επιλογής. ΤΕΛΟΣ πια στην υποχρέωση ασφάλισης στον φαλιρισμένο Μολώχ .

Βιοϊστορικό τέλος του ελληνισμού

Ελλάδα 1980 : 1 εκατ. συνταξιούχοι, 300.000 ΔΥ , 96% Έλληνες . Ελλάδα 2018 : 3.000.000 συνταξιούχοι (μέση σύνταξη 900 ευρώ), 850.000 ΔΥ . ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ . Ελλάδα 1980 : 3.500.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα . Ελλάδα 2018 : 2.000.000 εργαζόμενοι , εκ των οποίων 700.000 με μισθό 350 ευρώ (τετράωρα) . Πείτε ότι θέλετε , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΡΕΦΕΙ 4 ΑΤΟΜΑ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ . ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ 70% ΦΟΡΟ . ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ .

Συνταξιούχος

Για προσδόκιμο ζωής δεν έχετε ακούσει μεχρι σημερα;;; Δεν έχετε ακούσει όλα τα συνταξιοδοτικά συστήματά συντάσσονται λαμβάνοντας υπόψη το προσδόκιμο ζωής. Καθε διάταξη για περικοπή η αύξηση των συντάξεων λαμβάνεται υπόψη το προσδόκιμο ζωής;;; Ειναι δύσκολο να καταλάβει ο οποιοσδήποτε οτι στις συζητήσεις για την μη εφαρμογή της περικοπής απο 01/01/19 της προσωπικής διαφοράς θα τεθεί στο τραπέζι και το προσδόκιμο ζωής;;;; Αφού στους νέους συνταξιούχους (μετα το νόμο Κατρουγκαλου) δεν υφίσταται προσωπική διαφορά επομένως το κόστος απο την προσωπική διαφορα συνεχώς θα βαίνει μειούμενοι λόγω θανάτων των συνταξιούχων;;; Αυτο το επιχειρημα ειναι δυνατόν η οποία κυβερνηση διαπραγματευθεί την μη περικοπή των συντάξεων να μην το χρησιμοποιήσει;;;;; Προς τι λοιπόν αυτη η επίθεση προς τα λεγόμενα του Τσιπρα (παντα μιλαει μονο για το θεμα αυτο).

Κarletos

Ρατσιστες.....Ναζιστες..... Μενγκελιστες..... Αυτο....ι ηταν παντα ! Γιαυτο οπου αρχικα επικρατησαν.....στη συνεχεια κατερρευσαν.....δυστυχως ομως μαζι τους καταρρευσαν και οι Χωρες !

Μετραει πολύ

Όσο βρισκόμαστε υπό κατοχή, υπό το δημοσιουπαλληλικο κατεστημενο, από τον πελατειακο φασισμό των κομμάτων της Βουλής, οι ίδιοι που εξελεξαν στις εκλογές την παρούσα κυβερνηση , για να μην χασουν από τα υπέρπρονομια τους. Οι ίδιοι που ψηφηζουν ότι αλλοπρόσαλλο, αντισυνταγματικο αντεθνικο. Είναι η ίδια συμμορια που έδωσε 62 % στο δημοψηφησμα, να βγούμε από ΕΕ.Οι ίδιες συμμοριες των κομματων της Βουλής, έκαναν αυτή την τεραστια διάφορα στους μισθούς μεταξύ ιδιωτικού τομέα και δημόσιου. Την τεράστια διαφορά στις συντάξεις και γενικά το συνταγμα είναι εν ισχύ μόνο το μισό. Η κεντρκη εξουσία δεν παραχωρεί αρμοδιωτητες στην αυτοδιοίκηση, για να αυξάνει τον πελατειακο φασισμό.Αυτοί οι φασίστες που ψηφησαν τους σημερινούς φασίστες, για να έχουν τα προνομια τους εις βάρος του ιδιωτικού τομέα. Που τον χρησιμοποιουν ως πηγή εισοδημάτων, να περνουν καλά, ο στρατος κατοχης. Από χρόνια το ασφαλιστικο έχει καταρευσει, μιας και η αναλογία ένας εργαζομενος αντιστοιχεί ένας συνταξιουχος. Τεράστιες αδικιες υπέρ των κομματικών στρατων, έχουν διαλύσει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Και το μιασμα συνεχίζεται, εις γνωση και των δανειστών, που προτιμούν μία Ελλάδα να σέρνεται, να μην συκωνει ποτέ κεφαλη, να την εκμεταλευονται ευκολα.Αυτοί οι μπασταρδοι βρήκαν εσοδο από τις συνταξεις των εβδομηνταριδων αυτων του ιδιωτικού τομέα.Από αυτούς που του ταΐζουν τόσα χρόνια, πλουσιοπαροχα. Να συνεχίσουν το άρρωστο ιδανικό τους να μην δουλεύουμε και να περνουμε πολλά λεφτά. Ειδικά το πρώτο είναι το αυτό που μετράει πιο πολύ.

planet

Σωστός ρε φίλε αλλά ήμαστε λίγοι. Οι κρατικοδίαιτοι κηφήνες η χούντα των ΔΥ και των συνταξιούχων με 2-3 συντάξεις είναι η μεγάλη πλειοψηφία δεν μπορούμε εμείς μια μικρή μειονότητα και μάλιστα ανοργάνωτη να αλλάξουμε τίποτα. Μόνη λύση να διώξουμε τα παιδιά εξωτερικό και μετά να φύγουμε και εμείς.

Armange

Κουραγιο Ελληνες τελειώνουν τα ψωμιά τους. ....

Αθανάσιος

Ave Caesar, morituri te salutant. Είμαι άνω των 70, άρα σαν μελλοθάνατος χαιρετώ τον Καίσαρα.

ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ...

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Α ΣΒΗΣΟΥΝ. Το λενε και στις συζητήσεις τους ή όταν περνάει ένας γέρος ("άντε πέθανε ρε γέρο" μουρμουράνε). Το λέει και ο Πρωθυπουργός. ΕΔΩ ΣΦΑΞΑΝΕ ΧΗΡΕΣ ΟΡΦΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΝΑΖΙ, ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣΗΣΟΥΝ? ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΕΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΗΣ "ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ, ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ"

Γιώργος

Ακόμα ένα ωραίο άρθρο κ.Πολλάτο. Πράγματι το σύνολο της ηγεσίας του Συριζα,είναι εντελώς ακατάλληλο όχι μόνο για την στελέχωση μιάς σοβαρής κυβέρνησης,αλλά ούτε κάν για την λειτουργία τους ως μιάς χρήσιμης αντιπολίτευσης.. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.Τέσσερα χρόνια είναι πολλά.Ότι είναι να δούμε το έχουμε δεί. Το πραγματικό σου πρόσωπο δεν μπορείς να το κρύβεις για πάντα.Την ανεπάρκειά σου δεν μπορείς να την καμουφλάρεις μιά ζωή. Κάποια στιγμή το παραμύθι θα τελειώσει.Και στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι θα έχει εφιαλτικό τέλος για τους πρωταγωνιστές.

Οργισμένος

Συμφωνώ στα πάντα εκτός απο το τελευταίο. Σε σχέση με το τι είχαν πριν κερδισμενοι θα φύγουν Κανονικά οι περισσότεροι έπρεπε να πάνε φυλακή.

Γιωργος

Γιά να δούμε τι θα γίνει.Γιατί υπάρχουν πολλά σοβαρά θέματα που αναζητούν απαντήσεις..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία