Πολυϊδοκτησία και στα παιδικά πρωταθλήματα;
matsikas

Ηλίας Κ. Μάτσικας

Πολυϊδοκτησία και στα παιδικά πρωταθλήματα;

Στον απόηχο της θύελλας για την πολυϊδιοκτησία των ποδοσφαιρικών ομάδων, των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για το πρωτάθλημα της Superleague και τις προσπάθειες για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να μπει νυστέρι από την αθλητική ηγεσία σε όλες τις «κομπίνες» που σκαρφίζονται οι διάφοροι παράγοντες στην προσπάθειά τους να καρπωθούν τη δόξα του πρωταθλητή, σε όλα τα αθλήματα και όλες τις κατηγορίες. 

Σε τι αναφέρομαι; Σε πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών, όπου ομάδες ξεκινούν τη σεζόν με +4 βαθμούς. Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά, από ομάδες που έχουν γεμάτη τσέπη και κατεβάζουν στα πρωταθλήματα δύο και τρεις ομάδες με διαφορετικά ονόματα. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

Η ΕΣΚΑ, εκτός από τα πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών, διοργανώνει και πρωταθλήματα μικρότερων ηλικιών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Παμπαίδων κλπ. Σε αυτά τα πρωταθλήματα
υπάρχουν ομάδες με πολλούς αθλητές, τους οποίους χωρίζουν σε δύο ή τρεις ομάδες και μετέχουν στις διοργανώσεις της ιδίας κατηγορίας με διαφορετικά ονόματα.

Έτυχε να παρακολουθήσω από κοντά κάποιους αγώνες παιδικού πρωταθλήματος μπάσκετ, στις οποίες συμμετέχει έκτος άλλων και ο Παναθηναϊκός, η «αρρώστια» μου. Πριν από κάποια χρόνια το ίδιο είχα παρατηρήσει και με την παιδική ομάδα των Βριλησσίων, που οι ομάδες τους κατέβαιναν στο πρωτάθλημα ως Α΄ και Β΄.

Έλα όμως που στους αγώνες συμμετέχει και ΠΑΟ με φερετζέ, φέροντας διάφορες ονομασίες, όπως «ΑΣΚ Τριπλή Κορώνα», «Εξάστερος», κλπ. Βέβαια η αποκάλυψη γίνεται στους αγώνες της «Τριπλής Κορώνας», όπου οι αθλητές κάθε φορά που εισέρχονται στο τερέν φωνάζουν «ΠΑΟ» και ουχί «Τριπλή Κορώνα» ή οτιδήποτε άλλο, βγάζοντας τον φερετζέ και αποκαλύπτοντας τον ρόλο των ανευθυνοϋπεύθυνων παραγόντων..

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Μήπως πρέπει κάποιοι να αποκαλύψουν αυτού του είδους τις κομπίνες, όπου κατά διαβολική σύμπτωση η 2η ομάδα «προσφέρει» στους μεταξύ τους αγώνες τους βαθμούς της νίκης στην ομάδα που «χτυπάει» το πρωτάθλημα!

Κλείσιμο
Είναι νομίζω ευκαιρία, οι αρμόδιοι του αθλητισμού να βάλουν βαθιά το νυστέρι και να απαγορεύσουν στο εξής τις απαράδεκτες αυτές τακτικές που τελικά αμαυρώνουν την έννοια της άμιλλας και του αθλητισμού.

Ή, μήπως, θεωρούν οι παραγοντίσκοι ότι αυτό δεν έχει σημασία για τη διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών και αθλητριών;
Στο τέλος-τέλος δεν είναι μόνον οι «συμμορίες» οι οποίες κάνουν bulling στα σχολεία που δημιουργούν αρνητικά πρότυπα στους νέους. Είναι και πολλά άλλα που καλλιεργούν το κλίμα της αδικίας και της παρανομίας….
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK