Οι μέντορες των καταλήψεων
matsikas

Ηλίας Κ. Μάτσικας

Οι μέντορες των καταλήψεων

Η αφίσα τα λέει όλα

Οι καταληψίες της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ ανακοινώνουν ομιλητές σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Σχολής, που είναι κατειλημμένη επί ένα μήνα μέχρι στιγμής. Μεταξύ των ομιλητών είναι τρεις εν ενεργεία καθηγητές του ΕΜΠ, οι κύριοι Καλιαμπάκος, Σταυρίδης και Χριστοφόρου. Ο πρώτος είναι και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΜΠ.
ekdilwsi
Θα περίμενε κανείς καθηγητές του ΕΜΠ και όποιου άλλου πανεπιστημίου, ανεξάρτητα από την άποψή τους για τα «ιδιωτικά» πανεπιστήμια, να είναι αντίθετοι με τις καταλήψεις γιατί είναι καταστροφικές για το πανεπιστήμιο. Δεν είναι μόνον η βία της επιβολής των καταλήψεων από τις διάφορες «αριστερίστικες» ομάδες, ούτε η διακοπή της εκπαίδευσης των φοιτητών, ούτε η εξεταστική που χάνεται. Είναι και ότι οι ίδιοι οι καθηγητές, οι ερευνητές και οι φοιτητές έχουν εκδιωχθεί από τα γραφεία τους και τα εργαστήριά τους επί έναν μήνα, με αποτέλεσμα να καταρρέουν προσπάθειες και προγραμματισμοί μηνών με σοβαρότατο κόστος, τόσο οικονομικό όσο και κύρους απέναντι σε υποχρεώσεις διεθνούς εύρους.

Αυτοί οι τρεις κύριοι καθηγητές, συμμετέχοντας στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν είναι μόνον ότι ξεπλένουν τις καταλήψεις με την παρουσία τους (γιατί δεν πάνε εκεί να νουθετήσουν τους καταληψίες). Επιπλέον προσβάλλουν την πλειονότητα των συναδέλφων τους που υποφέρουν από αυτές. Δηλώνουν απροκάλυπτα ότι είναι αυτοί που τις καθοδηγούν, οι μέντορες των καταληψιών. Άλλωστε οι καθοδηγούμενοι είναι περαστικοί, ενώ οι μέντορες έχουν γράψει πολυετίες στην καθοδήγηση αυτού του τύπου των καταληψιών και άλλων παρόμοιων δραστηριοτήτων και φροντίζουν να ετοιμάζουν τη διαδοχή τους με επιγόνους (καθηγητές κι αυτούς).

Η ηθικο-τραμπούκικη υπεροχή των ολίγων καλά κρατεί, ενώ οι άλλοι, που είναι πολλοί, περιμένουν τη λευτεριά του δημόσιου πανεπιστημίου από τους δημίους του.

*Ο Ηλίας Κ. Μάτσικας είναι δημοσιογράφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK