Αν δεν υπήρχε ο Μπαρμπαρούσης, θα τον είχαν εφεύρει!
kouvaras3

Γιώργος Κουβαράς

Αν δεν υπήρχε ο Μπαρμπαρούσης, θα τον είχαν εφεύρει!

«Αν δεν υπήρχε η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσατε, θα έπρεπε να την εφεύρουμε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την κατάθεση της πρότασης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Λίγες ώρες αργότερα, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, εμπνεόμενοι από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού εκπροσώπου μπορούμε να συμπεράνουμε ότι, αν δεν υπήρχε ο Μπαρμπαρούσης, σίγουρα θα τον είχαν εφεύρει.

Η άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά το παραλήρημα μίσους του Χρυσαυγίτη βουλευτή ήταν αποκαλυπτική. Ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος χρέωσε ευθέως στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη ρητορική Μπαρμπαρούση υποστηρίζοντας ότι «ακραίες ιδεολογίες που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας».

Μια σύντομη αριστερή ανάλυση των διαδοχικών δηλώσεων Μπαρμπαρούση - Τζανακόπουλου θα μπορούσε εύκολα να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα της προβοκάτσιας. Επιτίθεται ο Χρυσαυγίτης στον ΠτΔ, στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εθνικής Αμυνας για να δώσει αφορμή να ταυτίσει η κυβέρνηση μαζί του όλο το πατριωτικό μέτωπο που στέκεται απέναντι στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. Προβοκάτσια, λέξη που είναι βέβαιο ότι οι κυβερνώντες έχουν χρησιμοποιήσει κατά κόρον στα αριστερά τους νιάτα, θα σήμαινε ότι ο Μπαρμπαρούσης είναι βαλτός.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αρκεί ότι ο Μπαρμπαρούσης είναι «βολικός». Την ώρα που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει απέναντί της τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης για τη συμφωνία που υπογράφει στις Πρέσπες (όπως φαίνεται από το γκάλοπ της Marc που δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ»), την ώρα που συγκροτείται ένα κοινοβουλευτικό πατριωτικό μέτωπο κατά της λύσης από τις δυνάμεις που οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λοιδορούσαν ως... ενδοτικούς - Γερμανοτσολιάδες (Ν.Δ. - ΔΗ.ΣΥ.), την ώρα λοιπόν που οι «Μένουμε Ευρώπη» λένε «όχι» στο Σκοπιανό, τι πιο βολικό να τους ταυτίσουν με την Ακροδεξιά!

Βολικό αλλά συγχρόνως κωμικό. Ακροδεξιός ο Μητσοτάκης, ακροδεξιά η Φώφη, δημοκράτες ο Τσίπρας και ασφαλώς και ο Καμμένος γιατί έπεσε θύμα του μίσους Μπαρμπαρούση!
Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι οι λωτοφάγοι λιγοστεύουν. Ειδικά όταν παίρνεις το ρίσκο -που πήρε για πρώτη φορά στην πολιτική του καριέρα ο Τσίπρας- να απευθυνθείς στη μειοψηφία αγνοώντας την πλειοψηφία, δεν σε σώζουν ούτε 40 παλικάρια Μπαρμπαρούσηδες...

Μέχρι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας είτε με ψέματα είτε με μισές αλήθειες απευθυνόταν σε πλειοψηφίες: Φτωχοί κατά πλουσίων, αδιάφθοροι κατά διεφθαρμένων, το «νέο» κατά του παλιού», αδικημένοι Ελληνες κατά ξένων ανάλγητων δανειστών. Και τώρα; Ενας Τσίπρας που υποδύεται τον «Μητσοτατικό» και εγκαλεί τον Κυριάκο και την Ντόρα ότι δεν σέβονται την... οικογενειακή τους παράδοση για λύση του Σκοπιανού! Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, αν δεν ήταν τόσο εθνικά ταπεινωτικό και επιζήμιο.
Κλείσιμο
Για την ιστορία και για να μην ξεχνιόμαστε σε ό,τι αφορά τις σχέσεις ενός εκάστου με την Ακροδεξιά και τη ρητορική της, ας θυμηθούμε μερικά πρόσφατα γεγονότα προτού παραδώσουμε στον Μπαρμπαρούση τον πατριωτισμό μας.

Η Χ.Α. μπήκε φυλακή επί κυβέρνησης Σαμαρά. Επί Τσίπρα περιμένουμε ακόμη να ολοκληρωθεί η δίκη της. 

Οι πρόωρες εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 προκλήθηκαν από τη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. και Χ.Α. για τη μη εκλογή ΠτΔ.
Οσο δε για τον ρόλο του Στρατού και πώς... τον φαντάζεται ο καθένας, υπενθυμίζω τη δήλωση Καμμένου, ενώπιον Τσίπρα, στο Πεντάγωνο στις 2 Ιουλίου του 2015: «Στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της. Ενας δημοκρατικός Στρατός και οι δημοκρατικές Ενοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK