sad_2

Γεωργία Σαδανά

Στην τελευταία –έκτακτη- συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής στις αρχές Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν τη γραμμή του τερματισμού της προεκλογικής περιόδου, ο υποψήφιος -τότε- καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Όλαφ Σολτς συνόψισε για τελευταία φορά ενώπιον της γερμανικής αντιπροσωπείας -και κυρίως του γερμανικού εκλογικού ακροατηρίου- τις βασικές του προτεραιότητές ως εξής: καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, οικονομικά προσιτή στέγαση για όλους και σταθερές συντάξεις.

1

Τον περασμένο Αύγουστο η Προεδρία Μπάιντεν πέτυχε μια νίκη στα σημεία για την αμερικανική κοινωνία. Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Υποδομών, ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων ψηφίστηκε από τη Γερουσία με διακομματική συναίνεση, αφαιρώντας ένα βασικό επιχείρημα από τους Ρεπουμπλικάνους, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του 2022. 

3

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ διαβάζει Μάρω Δούκα, κάνει την προσωπική του επανάσταση και σαν άλλος Χαρδαλιάς απαιτεί να τηρηθούν ασφαλείς αποστάσεις από... την αγαπημένη του Αλέξη σοσιαλδημοκρατία