To σήμα κατατεθέν της καρδιάς μας

To σήμα κατατεθέν της καρδιάς μας

Όταν η διαφημιστική ταινία για τα 100 χρόνια «Μπισκότα Παπαδοπούλου» έκανε την καρδιά μας να χτυπάει, το νέο άρχισε να διαδίδεται από στόμα σε στόμα με μια πρωτοφανή για τους καιρούς μας συγκίνηση

sima_katatethen_longform_xr
Λένε πως οι μεγαλύτερες επιτυχίες είναι εκείνες που όταν κάτι γεννιέται αγκαλιάζεται αμέσως από όλους. Ακόμα, όμως, κι αν όλοι αυτοί δεν ξέρουν ακριβώς τον τρόπο να το εκφράσουν, είναι αυτό που νιώθουν που τους ωθεί να ταυτιστούν με μια ιδέα, με ένα προϊόν, με ένα αντικείμενο. Είναι σαν όλοι να ήταν έτοιμοι από καιρό, σε μια μυστική συμφωνία, να αγαπήσουν αυτό που τους ενώνει.


Ετσι και με τη διαφήμιση για τα 100 χρόνια της Βιομηχανίας Μπισκότων & Ειδών Διατροφής Ε.Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, που από την πρώτη κιόλας εμφάνισή της αποθεώθηκε, όχι γιατί ήταν μια άρτια παραγωγή, αλλά διότι άγγιξε μέσα μας εκείνη την καλά ασφαλισμένη συγχορδία από τις προσωπικές στιγμές που θεμελίωσαν τον χαρακτήρα και αργότερα την πορεία μας.

Η ομαδική μας συγκίνηση, η ανοιχτή επικοινωνία όλων με όλους, θα είναι για καιρό ένα φαινόμενο που θα συζητάμε για πολύ ακόμα. Χωρίς όμως, να μάς εκπλήσσει το γιατί. Διότι στην πραγματικότητα ξέρουμε το λόγο. Είχαμε ανάγκη σαν κοινωνία να ζήσουμε κάτι έντονο χωρίς διαφορές, να βιώσουμε κάτι που να μας ενώσει για σχεδόν τρία λεπτά δίχως να μιλάμε. Μόνο να νιώθουμε.


Μια ματιά στις επιδόσεις θέασης του video της διαφήμισης στο YouTube είναι μόνο μια ένδειξη για την αποδοχή αυτής της αφήγησης, που άγγιξε μικρούς, μεγάλους και μεγαλύτερους. Με 176 δευτερόλεπτα που αποθεώνουν τη Συνέχεια μέσα στο χρόνο, την προσωπική, την κοινωνική και την εθνική. Διότι αν το σκεφτούμε καλά, η εταιρεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, είναι ένα συστατικό της εθνικής μας κουλτούρας, του τρόπου που ζούμε και απολαμβάνουμε τη ζωή, το πιο γλυκό κομμάτι της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Κλείσιμο
To πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι, όμως, πως η ίδια η εταιρεία «Παπαδοπούλου» δείχνει να αισθάνεται ένα είδος ιδιαίτερης και τιμητικής ευθύνης που της χάρισαν οι καιροί και η αγάπη τόσων γενεών. Μια ευθύνη που προφανώς ήταν το καύσιμο για να πάρει την απόφαση, προφανώς από καιρό, να συνθέσει ένα μείγμα εορταστικών εκδηλώσεων που θα μείνει στην ιστορία σαν ένα επετειακό case-study με βαθιά κοινωνική απήχηση και ταυτόχρονα ήσυχα, χωρίς ντεσιμπέλ και ξιπασμούς, αλλά απλά, ανθρώπινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://longform.protothema.gr/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης