Γιώργος Νίκας: Μετά την… αμερικανική περιπέτεια, Greek business στην ηλιακή ενέργεια

Γιώργος Νίκας: Μετά την… αμερικανική περιπέτεια, Greek business στην ηλιακή ενέργεια

Παραμένοντας μακριά από τη δημοσιότητα, ο επιχειρηματίας μαζί με δύο συνεταίρους μπαίνει στην ενεργειακή αγορά- Πήρε άδειες από τη ΡΑΕ για φωτοβολταϊκά πάρκα 220MW στη Βοιωτία- Η Icon Energy και οι στόχοι της

nikas_george
Δύο χρόνια σχεδόν από τον Οκτώβριο του 2019, όταν έσκασε η «βόμβα» για το σκάνδαλο του inside trading στις ΗΠΑ, ο Γιώργος Νίκας αποφασίζει να εμφανιστεί στα επιχειρηματικά ραντάρ. Μετά από μια μακρά περίοδο όπου παρέμεινε «αφανής», σε επιχειρηματικό επίπεδο και όχι μόνο, πραγματοποιεί μια νέα επένδυση, αυτή τη φορά στο χώρο της ενέργειας, το οποίο ασφαλώς αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney, η εταιρεία του Icon Energy Ι.Κ.Ε. εξασφάλισε χθες, 30 Ιουνίου, από τη ΡΑΕ βεβαιώσεις παραγωγού για δύο μεγάλα φωτοβολταϊκά projects συνολικής ισχύος 220 MW, τα οποία πρόκειται να αναπτυχθούν στην περιοχή της Βοιωτίας και ειδικότερα στη θέση Σούλα της κτηματικής περιφέρειας Αγίων Θεοδώρων Θηβών.

Η μία βεβαίωση παραγωγού της Icon Energy αφορά φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 120 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 120 MW και η δεύτερη αντίστοιχη είναι εγκατεστημένης ισχύος 100 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 100 MW. Μιλάμε, δηλαδή, για ένα πολύ μεγάλο και οικονομικά απαιτητικό έργο.
SOLAR__
Κλείσιμο

Η Icon Energy συστάθηκε πριν έναν χρόνο, στις 15 Ιουνίου 2020, με έδρα στο Περιστέρι, από τρεις συνεταίρους, αλλά με βασικότερο εξ αυτών τον Γιώργο Νίκα.

Οι κεφαλαιακές εισφορές των εταίρων, αξίας 5.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 5.000 εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστο, καλύφθηκαν με τον Γιώργο Νίκα να κατέχει ποσοστό 70%, τον Βασίλη Λαζαρίδη ποσοστό 15% και τον Θεόφιλο Τζιώτη ποσοστό 15%.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης