Σαλάτες με ζυμαρικά: Η εύκολη λύση

Σαλάτες με ζυμαρικά: Η εύκολη λύση

Τα κρύα ζυμαρικά με λαχανικά και ντρέσινγκ είναι ό,τι πιο εύκολο και βολικό υπάρχει για να έχεις πάντα έτοιμο φαγητό στο ψυγείο σου. Ιδού μερικές συμβουλές και ωραίες ιδέες για να μην κάνεις πάντα την ίδια σαλάτα ζυμαρικών.   

Σαλάτες με ζυμαρικά: Η εύκολη λύση
Πρώτα απ' όλα και η κρύα σαλάτα ζυμαρικών θέλει τα μακαρόνια της al dente. Αφού, λοιπόν, τα βράσεις και τα σουρώσεις, τα περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις να κρυώσουν.

Τα ζυμαρικά που ταιριάζουν περισσότερο για σαλάτες είναι τα ριγκατόνι, οι πένες, οι βίδες και γενικά τα κοντά ζυμαρικά.

Πάμε τώρα να δούμε τι θα προσθέσεις όταν κρυώσουν. Βασικά βάζεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου και ό,τι διαθέτει το ντουλάπι και το ψυγείο σου. Να μερικές νόστιμες ιδέες: 

Κλείσιμο
Greek salad ζυμαρικών: Όπως δηλώνει και τ' όνομά της, σε αυτήν μπορείς να προσθέσεις ό,τι βάζεις στην ελληνική σαλάτα! Ακόμα και φέτα, που πίστεψέ με, ταιριάζει πολύ. Φυσικά δεν θα βάλεις κι άλλο τυρί, εκτός από τη φέτα, μετά. Απλά ψιλοκόβεις όλα τα φρέσκα υλικά (σε κυβάκια), που βάζεις στη χωριάτικη, προσθέτεις λάδι και λίγο ξίδι και είναι έτοιμη!

Με τόνο: Πάρε τόνο σε λάδι ή νερό, κομμάτιασέ τον με τα χέρια σου και ανακάτεψέ τον με τα ζυμαρικά της αρεσκείας σου. Με τον τόνο πάνε τέλεια το καλαμπόκι, η κάππαρη, το κρεμμυδάκι και βέβαια η μαγιονέζα.



Με μπρόκολο: Αν σου αρέσει το υγιεινό αυτό λαχανικό, κάνεις μια πεντανόστιμη σαλάτα μαζί του. Αφού το βράσεις ελαφρά, ώστε να μη λιώσει, το αφήνεις να κρυώσει, το κόβεις σε μικρά μπουκετάκια και προσθέτεις ξεροψημένο μπέικον (το περνάς λίγο από το τηγάνι, χωρίς λάδι) και φλέικς παρμεζάνας.



Με ψητά λαχανικά: Έψησες το προηγούμενο βράδυ λαχανικά και σου περίσσεψαν; Βάλε λίγα κομματάκια φέτας και ελιές, κόψε τα λαχανικά σε ροδέλες, πρόσθεσε λάδι και λίγο μπαλσάμικο και έχεις μια τέλεια σαλάτα ζυμαρικών.


Τουρσάκια: Όλα τα τουρσιά και η κάππαρη ταιριάζουν πολύ με τα κρύα ζυμαρικά. Αγγουράκια τουρσί, πιπερίτσες και κάππαρη δένουν τέλεια με ζυμαρικά, φρέσκια ντομάτα και ελιές.

Με κοτόπουλο: Ακόμα και κοτόπουλο, αν σου έχει περισσέψει από την προηγούμενη, μπορείς να προσθέσεις στα κρύα ζυμαρικά, μαζί φυσικά με τριμμένη γραβιέρα (ή παρμεζάνα) και φρέσκα ντοματίνια.

Και μια συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη

Βίδες με ψητά λαχανικά και φέτα




Μια εύκολη μακαρονάδα που τρώγεται ζεστή, χλιαρή αλλά και κρύα, που μπορεί να γίνει ένα χορταστικό κυρίως πιάτο ή να σερβιριστεί σαν σαλάτα.

Υλικά
Για τη σαλάτα
250γρ. βίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
1 πιπεριά κίτρινη, σε ροδέλες
1 μελιτζάνα σε κυβάκια
2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
150γρ. φέτα
αλάτι, πιπέρι
Για τη σος
6 ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι τους
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία
Βράζετε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Ανακατεύετε καλά τα υλικά της σος.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις βίδες, τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια.

Περιχύνετε με τη σος και ανακατεύετε.

Tips
-Αντί για βίδες μπορείτε να βάλετε όποιο κοντό ζυμαρικό προτιμάτε και να εκμεταλλευτείτε ό,τι λαχανικό σάς βρίσκεται στο ψυγείο.
-Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια.
-Αν δεν είστε φίλοι της φέτας μπορείτε να βάλετε ανθότυρο αλλά και μια ξερή μυζήθρα ή μια γραβιέρα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης