Σπίτι με υψηλό δείκτη IQ για smart living!

Σπίτι με υψηλό δείκτη IQ για smart living!

Τέσσερις πρακτικές για να ελέγχετε την κατανάλωση του σπιτιού και να γλιτώσετε χρήματα

Τα περισσότερα σπίτια είναι σπάταλα… Καταναλώνουν ενέργεια χωρίς λόγο και χωρίς μάλιστα χωρίς να μπορούμε να το αντιληφθούμε. Ευτυχώς όμως με μερικές πρακτικές συμβουλές για έξυπνη λειτουργία του, μπορείτε τώρα να πάρετε στα χέρια σας τον έλεγχο της κατανάλωσης του σπιτιού σας, κάνοντας το με ευκολία και… νοημοσύνη! 

1.
Ένα βασικό βήμα που πρέπει να κάνετε είναι η σωστή διαχείριση ενέργειας. Για παράδειγμα, αλλάζοντας απλώς όλες τις λάμπες, με σύγχρονους λαμπτήρες τύπου led, μπορείτε να επιτύχετε τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας.

2. Έξυπνες συσκευές και μετρητές μπορούν να συνδεθούν με το smartphone σας και να σας προσφέρουν αμέτρητες δυνατότητες, από το να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας και να ανάψετε ή να σβήσετε τα φώτα σας, μέχρι και να ειδοποιηθείτε αν αφήσατε ανοιχτό κάποιο παράθυρο φεύγοντας. 3. Εκτός όμως από συσκευές υπάρχουν και έξυπνες εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν το σπίτι σας να γίνει πιο έξυπνο! Εφαρμογές που σας βοηθάνε να παρακολουθείτε την ενεργειακή σας κατανάλωση, να σας ενημερώνουν κατά πόσο έχετε εξοικονομήσει ενέργεια, να συγκρίνετε την κατανάλωσή σας με την κατανάλωση άλλων αποδοτικών χρηστών, αλλά και να σας συμβουλεύσουν πώς να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερη ενέργεια. Εμείς βρήκαμε την εφαρμογή myprotergia και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

4. Είστε σε διαδικασία που τώρα φτιάχνετε το σπίτι σας; Υιοθετήστε τη νέα οικολογική φιλοσοφία του Passive House και δημιουργήστε τις συνθήκες για σπίτι που τρέχει… στον «αυτόματο πιλότο», με παράθυρα που απορροφούν αποδοτικότερα την ηλιακή ενέργεια και τη διαχέουν σε ενέργεια χρήσιμη για το σπίτι, με συστήματα εξαερισμού που βοηθούν στην παραγωγή θερμοκρασίας στο σπίτι, ενώ αρχιτεκτονικά είναι έτσι κατασκευασμένα, ώστε να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας.

Ζούμε σε μια εποχή που εξελίσσεται συνεχώς προσφέροντάς μας νέες, αμέτρητες δυνατότητες. Η σωστή διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας και κατά συνέπεια των χρημάτων μας, μπορεί να γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας!


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Ασφάλιση κατοικίας: Αυτός ο άγνωστος…

Επιτέλους ολοκληρώσατε την πολυπόθητη ανακαίνιση του πατρικού σας διαμερίσματος που σας παραχώρησαν οι γονείς σας για να φτιάξετε την ζωή σας με το έτερον σας ήμισυ.

2