Θέρμανση με φυσικό αέριο

Θέρμανση με φυσικό αέριο

Τι προσφέρει, γιατί συμφέρει και τι τεχνολογία να διαλέξω για το σπίτι μου

Θέρμανση με φυσικό αέριο
Το φυσικό αέριο είναι ένα καύσιμο πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον σε σχέση με το πετρέλαιο και η πρόσβαση σε αυτό δίνει τη δυνατότητα να ζεστάνουμε το σπίτι μας με τρόπο οικονομικό, αποδοτικό, καθώς και να έχουμε αδιάλειπτη παροχή ζεστού νερού όταν τη χρειαζόμαστε.



Κλείσιμο
Με την προοπτική που διαφαίνεται για ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες πόλεις της κεντρικής Ελλάδας και της Μακεδονίας, πολλά σπίτια, έστω και καθυστερημένα, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό τον οικονομικό και πολύ βολικό τρόπο θέρμανσης.

Γιατί να επιλέξει κανείς θέρμανση με φυσικό αέριο;

• γιατί παρέχει ανεξαρτησία στη χρήση θέρμανσης
• γιατί προσφέρει εξοικονόμηση έως και 40% σε σχέση με την υφιστάμενη εγκατάσταση πετρελαίου
• γιατί δίνει τη δυνατότητα απόλυτου έλεγχου της κατανάλωσης και ακρίβεια μέτρησης
• γιατί προσφέρει όχι απλά θέρμανση, αλλά συνθήκες άνεσης στο χώρο
• γιατί παρέχει ζεστό νερό χρήσης οικονομικά (70% εξοικονόμηση σε σύγκριση με το ηλεκτρικό ρεύμα), όταν και για όσο το ζητά ο χρήστης
• γιατί το φυσικό αέριο είναι άμεσα διαθέσιμο χωρίς να απαιτεί έλεγχο δεξαμενής και προγραμματισμό παραγγελιών
• γιατί το κόστος εγκατάστασης ενός επίτοιχου λέβητα αερίου για τον τελικό καταναλωτή είναι κατά πολύ χαμηλότερο από άλλες εναλλακτικές λύσεις
• γιατί οι τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στους επίτοιχους λέβητες αερίου δίνουν τη δυνατότητα συσκευών θέρμανσης αερίου ενεργειακής κλάσης Α, δηλαδή πολύ υψηλού βαθμού απόδοσης
Το φυσικό αέριο προσφέρει τη δυνατότητα αυτονομίας στη θέρμανση ενός διαμερίσματος. Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενός επίτοιχου λέβητα Buderus με ενσωματωμένο καυστήρα φυσικού αερίου, είτε σε κάποιο σημείο μέσα στο σπίτι είτε σε κάποιο ημιυπαίθριο χώρο. Η σύνδεση με το δίκτυο γίνεται άμεσα από τις εταιρίες-παρόχους φυσικού αερίου και ο καταναλωτής πληρώνει μετά τη χρήση, μόνο για το φυσικό αέριο που κατανάλωσε. 

Τι επίτοιχο λέβητα αερίου να επιλέξω;
 
Για την επιλογή ενός επίτοιχου λέβητα αερίου θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη την ενεργειακή κλάση του λέβητα, την αξιολόγηση που έχει βάσει προτύπων για το ζεστό νερό που παρέχει, την αξιοπιστία του κατασκευαστή και την τεχνολογία ελέγχου και επικοινωνίας της συσκευής.
Η έννοια της ενεργειακής κλάσης καταδεικνύει το πόσο οικονομικά θα ζεσταθούμε με μία συσκευή και έχει φτάσει στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα όσον αφορά στους επίτοιχους λέβητες αερίου, χάρη στην τεχνολογία συμπύκνωσης, η οποία ήδη παρουσιάστηκε πρώτη φορά σε εμπορεύσιμο προϊόν, το 1981, στη διεθνή έκθεση ISH από τη Buderus και τη Nefit, εταιρίες του ομίλου Bosch.




Επίτοιχος λέβητας συμπύκνωσης αερίου Logamax GB172i


“Internet of Things” και «έξυπνη» θέρμανη
 
Σχετικά με τη συνδεσιμότητα του λέβητα και τον τρόπο που τον ελέγχουμε, οι εξελίξεις της τεχνολογίας είναι σημαντικές.  Οι σύγχρονοι λέβητες έχουν ενσωματωμένα ηλεκτρονικά που προσφέρουν επιλογές επιπλέον εξοικονόμησης ενέργειας (π.χ. με αντιστάθμιση). Η Buderusως κομμάτι της Bosch Thermotechnology φέρνει στην προϊοντική κατηγορία των επίτοιχων λεβήτων τη διάσταση του Internet of Things με βραβευμένους λέβητες όπως ο Buderus Logamax Plus GB172i και «έξυπνους» θερμοστάτες όπως ο CT100 της Bosch ο οποίος διαθέτει δωρεάν εφαρμογή για smartphone. Συνδυάζοντας λοιπόν πρωτοποριακά προϊόντα τεχνολογίας, ο λέβητας αποκτά νέα διάσταση και η νέα εμπειρία χρήσης προσφέρει τόσο εξοικονόμηση ενέργειας όσο και εξελιγμένες δυνατότητες ελέγχου και εποπτείας του συστήματος. 















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης