Το Κέντρο Αριστείας CERIDES συντονίζει το OenoWatch ως μέρος του προγράμματος RESTART 2016-2020

Το Κέντρο Αριστείας CERIDES συντονίζει το OenoWatch ως μέρος του προγράμματος RESTART 2016-2020

Το Κέντρο Αριστείας CERIDES (Center Of Excellence in Risk and Decision Sciences), το πρώτο διεπιστημονικό Κέντρο Αριστείας που λειτουργεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα είναι ο Συντονιστής Φορέας στην υλοποίηση του πρωτοποριακού έργου «OenoWatch». Το Ολοκληρωμένο Έργο αυτό υποβλήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Restart 2016-2020 του Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας (ΙδΕΚ), πέρασε με επιτυχία και τη δεύτερη φάση αξιολόγησης, και θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση χρηματοδότησης.

EUC-01-_Large_
Αντικείμενο του έργου OenoWatch είναι η μελέτη, ανάπτυξη, υλοποίηση και πιλοτική λειτουργία ενός ολιστικού συστήματος φυτοδιάγνωσης και φυτοπροστασίας αμπελοκαλλιεργειών βασισμένο στη χρήση μη-επανδρωμένου ιπτάμενου οχήματος (UAVs) και σειράς τεχνολογιών αιχμής, καθώς και η ίδρυση Εκπαιδευτικού Κέντρου για την Αμπελουργία Ακριβείας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός υλοποίησης του έργου ανέρχεται σε €821,000. Το έργο θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας για νέους επιστήμονες.

Ο Δρ. Χρήστος Δημόπουλος, συν-Διευθυντής του CERIDES, θα είναι ο γενικός συντονιστής του OenoWatch και μαζί με τον καθηγητή κ. Γιώργο Μπούστρα, Διευθυντή του CERIDES, και τον Δρ. Περικλή Cheng, Τεχνικό Προϊστάμενο του CERIDES, θα αποτελέσουν την κεντρική ομάδα διαχείρισης και ανάπτυξης του Κέντρου Αριστείας για την υλοποίηση του έργου.

Σημειώνεται πως το RESTART 2016-2020 αποτελεί το τρέχον πολυετές αναπτυξιακό πλαίσιο Προγραμμάτων για στήριξη της Έρευνας, της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Καινοτομίας στην Κύπρο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Η Κοινοπραξία του έργου OenoWatch περιλαμβάνει επίσης το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), τον οργανισμό παροχής υπηρεσιών και κατάρτισης DRONINT, τον συμβουλευτικό και εκπαιδευτικό οργανισμό EUROSUCCESS Consulting, τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Λεμεσού καθώς και τα Κυπριακά Οινοποιεία Εκφράσεις και Μάκκας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης