Η τραγουδίστρια Μαρία Καρλάκη είναι μια από τις πολλές γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί από σύντροφό τους. Η ίδια εξήγησε τους λόγους που βγήκε να μιλήσει δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή καθώς όπως είπε δεν πρέπει καμία γυναίκα να υπομένει κάτι τέτοιο. Όπως εξήγησε ο άνδρας εκείνος την χτυπούσε για ασήμαντες αιτίες. Για να ξεφύγει από την κατάσταση απευθύνθηκε στο Σύλλογο Κακοποιημένων Γυναικών όπου ζήτησε βοήθεια.
«Αυτοί οι άνθρωποι έτσι έχουν μάθει να φέρονται. Θέλουν να σε κάνουν υποχείριο τους, για να σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν μπορείς χωρίς αυτούς. Ότι είσαι αδύναμη και πρέπει πάντα να στηρίζεσαι πάνω τους. Όταν καταλάβεις τι άνθρωπος είναι και τον ξεγυμνώσεις, απλά φεύγεις από δίπλα του. Θέλω να μιλήσω και πρέπει να μιλήσω. Για τις γυναίκες που περνούν χειρότερες καταστάσεις. Καλό θα ήταν να καταλάβουν ότι πρέπει να βρουν τη δύναμη μέσα τους και να φύγουν.
Στην αρχή της σχέσης, ήταν μια μέρα που μαγείρεψα και πήγα να βάλω ρίγανη. Τότε άρχισε να φωνάζει και να με πιάνει από το μπράτσο “μα τι κάνεις; Δεν έχεις δοκιμάσει το φαγητό;” . Εκεί έπρεπε να καταλάβω ότι κάτι δεν πάει καλά… Η βία έχει στάδια.
Αν τον συγχωρέσεις ξεκινά ξανά η χειραγώγηση και ύστερα η σωματική βία. Ένιωθα ότι μπορεί να τον αλλάξω… Ήθελα να του δώσω μια ευκαιρία γιατί υπήρχαν ωραίες στιγμές μέσα στη σχέση. Έχω μάθει να προσπαθώ και όταν χαλάει κάτι να το φτιάχνω. Δυστυχώς δεν αλλάζει ένας τέτοιος άνθρωπος», εξομολογήθηκε η Μαρία Καρλάκη.
Μέσα από έναν μεγάλο διαγωνισμό όπου δυο τυχεροί κερδίζουν δυο ολικές ανακαινίσεις μπάνιου συνολικής αξίας €30.000, η εταιρεία Κυπριώτης αναδεικνύει τη δύναμη του σωστού σχεδιασμού να μεταμορφώνει την καθημερινότητα στο σπίτι.
Η ProCredit Bank προσφέρει στις επιχειρήσεις πραγματική οικονομική ανάσα και την ευκαιρία να χτίσουν τα θεμέλια για μια ουσιαστική και μακροχρόνια συνεργασία.