Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει το NBC και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει το NBC και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα!

Μια πρωτοφανής δήλωση για τα δεδομένα μιας δημοκρατικής χώρας - Τι αναφέρει το επίμαχο ρεπορτάζ που εξόργισε τον Αμερικανό πρόεδρο 

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει το NBC και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα!
Σε μια πρωτοφανή δήλωση, για τα δεδομένα μιας δημοκρατικής χώρας προχώρησε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, απειλώντας μέσω Twitter να κλείσει το NBC και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, επειδή (κατά τον ίδιο) διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις.

«Με τόσα fake news που μεταδίδει το NBC και τα δίκτυο, μήπως θα ήταν θεμιτό κάποια στιγμή να επανεξετάσει κανείς την άδεια τους; Κάνουν κακό στη χώρα», έγραψε ο
Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Κλείσιμο
Νωρίτερα είχε γράψει αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα του NBC: «Το fake @NBCNews επινόησε ένα ρεπορτάζ που αναφέρει ότι θέλω "δεκαπλασιασμό" του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ. Πρόκειται για καθαρό μύθευμα που έχει στόχο να με υπονομεύσει. NBC = CNN»




Τι αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα του NBC


Τον δεκαπλασιασμό του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ φέρεται, σύμφωνα με το NBC, να ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ από υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους με τους οποίους είχε συνάντηση το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τους τρεις αξιωματούχους που ήταν παρόντες στη συνάντηση αυτή η εντολή Τραμπ δόθηκε όταν του παρουσιάστηκε στοιχεία που έδειχναν ότι οι ΗΠΑ σταδιακά, από το 1960, μειώνουν τον όγκο του πυρηνικού τους οπλοστασίου.

Στη συνάντηση που έγινε στις 20 Ιουλίου, μετά την οποία ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ φέρεται να αποκάλεσε τον Τραμπ «ηλίθιο» ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και ο ίδιος ο Ρεξ Τίλερσον, οι οποίοι εμφανίστηκαν έκπληκτοι από την επιθυμία του Αμερικανού προέδρου.

Δύο από τις πηγές που επικαλείται το αμερικανικό κανάλι υποστήριξαν, ακόμα, ότι ο Τραμπ ζήτησε παράλληλα και ενίσχυση του στρατού σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό.

Το αίτημα Τραμπ για αύξηση του πυρηνικού οπλοστασίου δημιούργησε ερωτήματα, σύμφωνα με αξιωματούχους, για το κατά πόσο ο Αμερικανός πρόεδρος γνωρίζει τα δεδομένα γύρω από το ζήτημα αυτό.





Υπενθύμιζαν γι' αυτό ότι τυχόν αύξηση του πυρηνικού οπλοστασίου θα σήμαινε παραβίαση διεθνών συνθηκών για τους αφοπλισμούς που έχουν υπογραφεί από κάθε πρόεδρο των ΗΠΑ μετά τον Ρόναλντ Ρίγκαν.

«Αν έκανε μια τέτοια κίνηση τότε θα τον ακολουθούσαν οι Ρώσοι και μετά οι Κινέζοι» σημείωσε ο ειδικός στα πυρηνικά Τζο Τσιριντσιόνε προειδοποιώντας για μια εξοπλιστική κούρσα που θα ακολουθούσε μια τέτοια κίνηση του Τραμπ.

Αξιωματούχοι προσθέτουν ότι ο Τραμπ ζήτησε συγκεκριμένα ο αριθμός των πυρηνικών κεφαλών να φτάσει τις 32.000, όσες, δηλαδή, και το 1960 τη στιγμή που οι ΗΠΑ διαθέτουν 4.000 τέτοιες κεφαλές.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι έγινε η συνάντηση προσθέτοντας, όμως, ότι δεν ήταν πρωτεύον ζήτημα η αύξηση του πυρηνικού οπλοστασίου με εκπρόσωπο του Πενταγώνου να προσθέτει ότι «ο υπουργός Άμυνας έχει αρκετές συναντήσεις με τον πρόεδρο και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου το περιεχόμενο των οποίων δεν ανακοινώνεται».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης