Τραμπ για διαμαρτυρία μαύρου αθλητή: Ο ιδιοκτήτης της ομάδας έπρεπε να πει «Πάρτε αυτόν τον π... από δω»!

Τραμπ για διαμαρτυρία μαύρου αθλητή: Ο ιδιοκτήτης της ομάδας έπρεπε να πει «Πάρτε αυτόν τον π... από δω»!

Ο Τραμπ έκανε αναφορά στον Colin Kaepernick και τις διαμαρτυρίες περί αδικίας απέναντι στους Αφροαμερικανούς, που πυροδότησε ο πρώην αμυντικός των Σαν Φρανσίσκο 49ers, ο οποίος στην προηγούμενη σεζόν στο NFL, γονάτισε κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου

Τραμπ για διαμαρτυρία μαύρου αθλητή: Ο ιδιοκτήτης της ομάδας έπρεπε να πει «Πάρτε αυτόν τον π... από δω»!
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε σε εκστρατεία στο Huntsville, της Αλαμπάμα, την Παρασκευή το βράδυ, φαινομενικά για να στηρίξει την υποψηφιότητα του γερουσιαστή και συναδέλφου ρεπουμπλικανού, Luther Strange. Αλλά η ομιλία ξέφυγε από το θέμα, και τελικά κινήθηκε γύρω από το αμερικανικό πρωτάθλημα ράγκμπι, το NFL.

Χωρίς να τον αναφέρει κατ' όνομα, ο Τραμπ έκανε αναφορά στον Colin Kaepernick και τις διαμαρτυρίες περί αδικίας απέναντι στους Αφροαμερικανούς, που πυροδότησε ο πρώην αμυντικός των Σαν Φρανσίσκο 49ers, ο οποίος στην προηγούμενη σεζόν στο NFL, γονάτισε κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου, πριν την έναρξη ενός αγώνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ρατσισμό κατά των μαύρων στις ΗΠΑ.

«Δεν θα επιθυμούσατε να δείτε έναν από αυτούς τους ιδιοκτήτες ομάδων του NFL», αναρωτιόταν ο πρόεδρος, «όταν κάποιος δείξει ασέβεια προς τη σημαία μας, να πει, "πάρτε αυτόν τον π... από δω τώρα. Απολύεται. Απολύεται!"». Το σκεπτικό έτυχε ανταπόκρισης με χαμόγελα από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Κλείσιμο


Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι ένας τέτοιος ιδιοκτήτης θα είναι «το πιο δημοφιλές άτομο στη χώρα. Επειδή αυτό είναι απόλυτη έλλειψη σεβασμού της κληρονομιάς μας. Αυτή είναι απόλυτη έλλειψη σεβασμού σε όλα όσα υποστηρίζουμε». Προσέθεσε ότι εάν οι οπαδοί «εγκαταλείψουν το στάδιο» σε απάντηση σε μια τέτοια διαμαρτυρία, «εγγυώμαι ότι αυτά τα πράγματα θα σταματήσουν».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης