Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φρίκη στο Μάντσεστερ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φρίκη στο Μάντσεστερ

Οπως αναφέρεται στην ανάληψη ευθύνης «η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο στάδιο Manchester Arena»

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φρίκη στο Μάντσεστερ
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ
, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων
Amaq που πρόσκειται στην οργάνωση.

Κλείσιμο
Στην ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος αναφέρεται πως ένας «από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε μια βόμβα μέσα στο πλήθος» κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε. Η τζιχαντιστική οργάνωση απειλεί επίσης ότι θα εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις.

Η ανάληψη ευθύνης στα αραβικά και τα αγγλικά, όπως αναρτήθηκε στον ιστότοπο




Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επίθεση υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους γιόρταζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έκρηξη που έγινε με 22 θύματα στο στάδιο του ΜάντσεστερΛογαριασμοί στο Twitter, που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησαν μηνύματα νίκης σε σχέση με την έκρηξη, ενώ μερικοί από τους χρήστες παρότρυναν για παρόμοιες αιματηρές ενέργειες και σε άλλες περιοχές. Μερικά μηνύματα περιέγραφαν την έκρηξη στο Μάντσεστερ, ως εκδίκηση κατά των αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ και τη Συρία.





Οι περισσότεροι από τους 22 νεκρούς αλλά και τους 59 τραυματίες είναι παιδιά και έφηβοι! Η επίθεση έγινε, σύμφωνα με την αστυνομία από βομβιστή αυτοκτονία που ανατινάχθηκε στο φουαγέ του Manchester Arena, λίγα λεπτά αφότου είχε ολοκληρωθεί η συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα που χρησιμοποίησε περιείχε καρφιά - αν και η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις βρετανικές αρχές. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τραύματα που είδαν και έμοιαζαν με αυτά που προκαλούνται από θραύσματα.Από τον περασμένο Απρίλιο το Ισλαμικό Κράτος είχε καλέσει τους πιστούς να προβούν σε επιθέσεις σε συναυλιακούς χώρους.

Στο περιοδικό προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους «Rumiyah», η τρομοκρατική οργάνωση καλούσε από τον Απρίλιο τους πιστούς να εξαπολύσουν επιθέσεις όχι μόνο σε συναυλιακούς χώρους, αλλά και σε φεστιβάλ, παρελάσεις και υπαίθριες εκδηλώσεις σε πεζόδρομους.  


Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης μέσα από το στάδιο - Στο 5ο δευτερόλεπτο του βίντεο ακούγεται ο ήχος και αμέσως μετά ουρλιαχτά

Βίντεο μέσα από το στάδιο, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη


Αμέσως μετά, μέσα στον πανικό, οι νεαροί θεατές τρέχουν να σωθούν



Οι νεαροί θεατές της συναυλίας τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν


Στο 9ο δευτερόλεπτο του βίντεο ακούγεται ο ήχος της έκρηξης μέσα από το στάδιο



Το βίντεο που τραβήχτηκε ελάχιστα λεπτά μετά την έκρηξη



Νέα παιδιά τρέχουν να σωθούν μετά την έκρηξη και ψάχνουν πανικόβλητα τους δικούς τους - Δείτε βίντεο που μετέδωσε το skynews:


Μια νεαρή κοπέλα τραυματισμένη από την βόμβα


Δείτε βίντεο: Μάντσεστερ: Καμικάζι ανατινάχτηκε σε συναυλία  - 22 νεκροί, οι πιο πολλοί παιδιά!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης