Λήξη «συναγερμού» στην Κολωνία: Συνελήφθη ένας ένοπλος

Λήξη «συναγερμού» στην Κολωνία: Συνελήφθη ένας ένοπλος

Ο άνδρας φέρεται να απείλησε υπάλληλο σε κέντρο ευρέσεως εργασίας - Συνελήφθησαν τέσσερις ακόμα άνθρωποι αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι 

Λήξη «συναγερμού» στην Κολωνία: Συνελήφθη ένας ένοπλος
«Συναγερμός» σήμανε στην Κολωνία της Γερμανίας όταν ένοπλος απείλησε εργαζομένους σε κέντρο απασχόλησης.

Αρχικά οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες, καθώς αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μία ένοπλη γυναίκα, αλλά την ίδια στιγμή υπήρχαν αναφορές για ένοπλο άνδρα.

Οι γερμανικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ ήδη η αστυνομία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για έναν άνδρα, αλλά για διαφορετική υπόθεση από την εισβολή ενόπλου.

Κλείσιμο
Οι υπάλληλοι του γραφείου κλήθηκαν να παραμείνουν εντός του κτιρίου ενώ διενεργείτο έρευνα, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως συνελήφθησαν συνολικά πέντε άνθρωποι.

Αρχικά, εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας μιλώντας στη Bild δήλωσε πως «
η κατάσταση δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη».

Στη συνέχεια, η γερμανική αστυνομία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ανέφερε: «Επιχείρηση της αστυνομίας σε κέντρο απασχόλησης στην οδό Λουξεμπούργκερ, εξαιτίας απειλητικής συμπεριφοράς. Ψευδείς οι πληροφορίες για βόμβα».

Από τους συλληφθέντες, αφέθησαν ελεύθεροι οι τέσσερις, ενώ ο βασικός ύποπτος κρατείται ακόμα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Express οι υπάλληλοι του γραφείου ευρέσεως εργασίας κάλεσαν την αστυνομία γιατί φοβήθηκαν από πέντε ανθρώπους που είχαν απευθυνθεί στο κέντρο για αναζήτηση απασχόλησης. 

Επικαλούμενη πληροφορίες της αστυνομίας, η εφημερίδα διευκρίνισε πως οι εργαζόμενοι ένιωσαν να απειλούνται από τους άνδρες και για αυτό κάλεσαν σε βοήθεια. 

Το δίκτυο Rundschau-online επικαλούμενο πληροφορίες από τη γερμανική αστυνομία, υποστήριζε ότι οι αρχές είχαν ενημερωθεί για τον ένοπλο από υπάλληλο του γραφείου ευρέσεως εργασίας.

Τη στιγμή της πληροφορίας, όμως, οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν ήδη στο σημείο έπειτα από ένταλμα σύλληψης για έναν άνδρα, ο οποίος καταζητείτο καθώς φέρεται να είχε απειλήσει ενοίκους σε κέντρο προσφύγων την περασμένη Τετάρτη.

«Ο ύποπτος και ο συνεργός του είναι στο αστυνομικό τμήμα», ανέφερε Γερμανός αξιωματικός στο Rundschau-online.


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης