Γερμανία: Ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων

Γερμανία: Ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων

Από τον Ιανουάριο, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.100 εγκληματικές πράξεις κατά προσφύγων, 449 κατά κέντρων φιλοξενίας και 654 κατά ανθρώπων εκτός των κέντρων

Γερμανία: Ανησυχία για τη ραγδαία αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων
Λάβρος εναντίον εκείνων που προβαίνουν σε ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα, εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, κάνοντας λόγο για «μερική αποβλάκωση της κοινωνίας», ενώ εξέφρασε την εντονότατη ανησυχία του για την αύξηση των επιθέσεων κατά των προσφύγων στη χώρα από την αρχή του έτους.

«Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί περισσότερο τους πρώτους μήνες του 2016», δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του ομίλου Funke. Από τον Ιανουάριο, το υπουργείο του έχει καταγράψει περισσότερες από 1.100 εγκληματικές πράξεις κατά προσφύγων, 449 κατά κέντρων φιλοξενίας και 654 κατά ανθρώπων εκτός των κέντρων.

«Η προσφυγική κρίση έδρασε ως επιταχυντής, διευκολύνοντας ορισμένους να περάσουν στην πράξη», είπε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών. Το 2015, στη Γερμανία καταγράφηκαν περί τις χίλιες επιθέσεις κατά κέντρων στέγασης προσφύγων, που αποδίδονται στην άκρα δεξιά. Πρόκειται για αύξηση κατά 427%, ανάλογη με την εισροή προσφύγων στη χώρα. Από την αρχή του έτους, οι αφίξεις προσφύγων στη Γερμανία έχουν μειωθεί λόγω του σφραγίσματος των συνόρων κατά μήκος του βαλκανικού διαδρόμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης