Τον συνέλαβαν και έπρεπε να αποφασίσουν αν θα ζήσει ή αν θα εκτελεστεί… Ο λόγος για έναν τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους που έπεσε στα χέρια Ιρακινών στρατιωτών στη Μοσούλη, η τύχη του οποίου κρίθηκε από μία… διαδικτυακή ψηφοφορία.
Όπως αναφέρει το δίκτυο Middle East Eye οι Ιρανικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ανήρτησαν φωτογραφία του αναίσθητου συλληφθέντα στο Instagram ζητώντας από τους 80.000 followers τους να αποφασίσουν αν ο φερόμενος ως τζιχαντιστής πρέπει να θανατωθεί ή να ζήσει.
Μάλιστα, έδωσαν στους «ακολούθους» του λογαριασμού «iraqiswat», ο οποίος μετά την ψηφοφορία «κατέβηκε», μία ώρα για να αποφασίσουν.
«Μπορείτε να ψηφίσετε να τον σκοτώσουμε ή να τον αφήσουμε. Έχετε μία ώρα για να ψηφίσετε. Θα αναρτήσουμε την τύχη του μία ώρα μετά. Κάντε tag τους φίλους σας και αξιοποιείστε το δικαίωμά σας για εκδίκηση από το Ιλσαμικό Κράτος αυτή τη στιγμή
Κλείσιμο
», έγραφε το σχετικό μήνυμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα εκατοντάδες ήταν τα σχόλια που αναρτήθηκαν, εκ των οποίων ένα έγραφε «σκοτώστε τους όλους
».
Στη συνέχεια, μία νέα φωτογραφία αναρτήθηκε στο προφίλ με τον τζιχαντιστή χωρίς τις αισθήσεις του στο έδαφος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν είναι νεκρός ή όχι.
Στην ίδια φωτογραφία απεικονίζεται και ένας Ιρακινός στρατιώτης, ενώ στη λεζάντα αναφέρεται: «Ευχαριστώ για την ψήφο».
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους