Από 16 εθνικότητες οι φοιτητές στο τροχαίο στην Ισπανία

Από 16 εθνικότητες οι φοιτητές στο τροχαίο στην Ισπανία

Το πούλμαν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και ανατράπηκε

Από 16 εθνικότητες οι φοιτητές στο τροχαίο στην Ισπανία
Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στην Ισπανία. Πούλμαν που μετέφερε ξένους φοιτητές που μετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus στη χώρα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί! Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 57 άτομα, οι περισσότεροι φοιτητές μεταξύ 22-29 ετών, και όλοι φέρουν τραύματα. Τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φοιτητές είναι 16 διαφορετικών εθνικοτήτων, ανάμεσά τους Ελβετοί, Νορβηγοί, Αγγλοι, Τούρκοι, Ιάπωνες, Παλαιστίνιοι, Περουβιανοί και Ουκρανοί.

Το μεσημέρι της Κυριακής η εφημερίδα El Mundo έγραψε ότι υπήρχαν και Ελληνες στο πούλμαν. Ωστόσο η εφημερίδα αλλάζει συνεχώς τις πληροφορίες για τις εθνικότητες, αλλά ακόμα και για τον αριθμό των νεκρών ή των επιβαινόντων, και έτσι είναι δύσκολο να σχηματίσει κανείς σαφή εικόνα για την κατάσταση. Ολοι αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις για τις εθνικότητες, ενώ σε επικοινωνία του protothema.gr με το υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποιήθηκε ότι δεν έχει φτάσει στην Αθήνα πληροφορία για Ελληνα μεταξύ των θυμάτων.


Οι φοιτητές που επέβαιναν στο πούλμαν είχαν πάει στο φεστιβάλ «Las Fallas» στη Βαλένθια. Το δυστύχημα συνέβη κατά την επιστροφή τους στη Βαρκελώνη.

Η σύγκρουση των δύο οχημάτων σημειώθηκε κοντά στην περιοχή Freginals στον αυτοκινητόδρομο AP7. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του πούλμαν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και το λεωφορείο στη συνέχεια ανατράπηκε. Το σημείο εκείνο είναι από τις λιγοστές στροφές που υπάρχουν σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο και πολλοί το χαρακτηρίζουν ως «τυφλό σημείο».
Κλείσιμο
Το πρακτορείο Efe μεταδίδει ότι ο οδηγός του πούλμαν είναι ζωντανός, ωστόσο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της περιοχής.

Εδρα των φοιτητών, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, ήταν το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, στο οποίο και επέστρεφαν μετά την εκδρομή τους στη Βαλένθια. 








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης