Άσαντ: Θα προσπαθήσουμε να «ξανακερδίσουμε» τη Συρία

Άσαντ: Θα προσπαθήσουμε να «ξανακερδίσουμε» τη Συρία

Ο Σύρος πρόεδρος δηλώνει πως οι δυνάμεις ασφαλείας θα επιχειρήσουν χωρίς δισταγμό να ανακτήσουν τον έλεγχο της χώρας

Άσαντ: Θα προσπαθήσουμε να «ξανακερδίσουμε» τη Συρία
Την πρόθεση να ανακτηθεί και πάλι η Συρία, εκφράζει ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο δεσμεύθηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να ανακτήσουν τον έλεγχο της χώρας, χωρίς δισταγμό.

Μετά τη συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών, ο Σύρος πρόεδρος πρόσθεσε πως η εμπλοκή των δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή σημαίνει πως «για τη λύση θα χρειαστεί χρόνος και θα υπάρξει βαρύ τίμημα
».

Την ίδια στιγμή, απέρριψε τις καταγγελίες του ΟΗΕ ότι το καθεστώς του έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, κάνοντας λόγο για αναφορές με πολιτικό στόχο.
Κλείσιμο

Ενώ για τις καταγγελίες ότι η κυβέρνησή του έχει εξοντώσει κρατούμενους στις φυλακές της χώρας και τα κέντρα κράτησης, ο Άσαντ απάντησε πως όλα αυτά «χρησιμεύουν για την πολιτική ατζέντα» και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει στοιχεία» εναντίον του καθεστώτος.

Στη συνέντευξή του, ο Σύρος πρόεδρος δήλωσε πως η Ευρώπη αποτελεί «άμεση αιτία» για την προσφυγική κρίση και την κάλεσε να σταματήσει να «καλύπτει τους τρομοκράτες».

Την ίδια ώρα, κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να βοηθήσουν τους Σύρους να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Εξήγησε, μάλιστα, πως βασικός στόχος των συριακών ενόπλων δυνάμεων στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου είναι να σταματήσει η πρόσβαση στα τουρκικά σύνορα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης