Αυστρία: Η Γερμανία «επιστρέφει» κάθε μέρα εκατοντάδες πρόσφυγες

Αυστρία: Η Γερμανία «επιστρέφει» κάθε μέρα εκατοντάδες πρόσφυγες

«Από την πρώτη του έτους, κάθε μέρα επιστρέφονται περισσότεροι από 200 πρόσφυγες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αυστριακής αστυνομίας – Κίνδυνος «ντόμινο» για τις χώρες που εμπλέκονται στην αλυσίδα μετακίνησης των προσφύγων

Αυστρία: Η Γερμανία «επιστρέφει» κάθε μέρα εκατοντάδες πρόσφυγες
Η Γερμανία σκληραίνει τη στάση της στο προσφυγικό, επιβάλλοντας ακόμη αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, κυρίως με την Αυστρία, στην οποία «επιστρέφει» σε καθημερινή βάση εκατοντάδες άτομα, τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παροχής ασύλου.

Σύμφωνα με καταγγελίες των αυστριακών αρχών, οι Γερμανοί άλλαξαν εκ διαμέτρου τη στάση τους με την είσοδο του νέου έτους, αποκλείοντας εκατοντάδες πρόσφυγες, προφανώς εξαιτίας των σεξουαλικών επιθέσεων στην Κολωνία και σε άλλες πόλεις. Οι Αυστριακοί έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι χιλιάδες απελπισμένοι και ταλαιπωρημένοι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στο έδαφός της, γεγονός που θα επιφέρει ένα «ντόμινο» εξελίξεων σε ολόκληρη την αλυσίδα των χωρών που μεσολαβούν στην πορεία των προσφύγων προς τον ευρωπαϊκό βορρά.

Οι περισσότεροι στερούνται εγγράφων, ή αρνούνται να αιτηθούν άσυλο στη Γερμανία, καθώς δηλώνουν ότι σκοπός τους είναι να ταξιδέψουν ακόμη πιο βόρεια και συγκεκριμένα στη Σουηδία. «Από την πρώτη του έτους, κάθε μέρα επιστρέφονται περισσότεροι από 200 πρόσφυγες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αυστριακής αστυνομίας, γεγονός που επιβεβαίωσε και η γερμανική αστυνομία στο Μόναχο, υποστηρίζοντας εντούτοις, ότι δεν έχουν αλλάξει τα μέτρα και πως εφαρμόζονται οι συνήθεις έλεγχοι.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρουν οι Αυστριακοί, οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να ζητήσουν άσυλο, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα συλληφθούν για παράνομη διέλευση από τη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συντριπτική πλειοψηφία όσων «επιστρέφονται» από τη Γερμανία, δεν είναι Σύροι, αλλά Αφγανοί, Ιρανοί, Ιραξινοί και Μαροκινοί. Πολλοί που αρνούνται να ζητήσουν άσυλο από τη Γερμανία, έχουν ως προορισμό τους τη Σουηδία και την Ολλανδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης