Η Γερμανία προειδοποιεί τη Ρωσία να μην στείλει στρατό στη Συρία

Η Γερμανία προειδοποιεί τη Ρωσία να μην στείλει στρατό στη Συρία

O υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Στεϊνμάγερ δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά τις ενέργειές που θα μπορούσαν να κρατήσουν τον Άσαντ στην εξουσία

Η Γερμανία προειδοποιεί τη Ρωσία να μην στείλει στρατό στη Συρία
Σε δηλώσεις του που έκανε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας είπε ότι η Ρωσία «δεν θα πρέπει να επενδύει σε μια παράταση του εμφυλίου στην Συρία». Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση στην χώρα, όπου από την έναρξη του εμφυλίου έχουν σκοτωθεί πάνω από 250.000 άνθρωποι και έχει δημιουργήσει όλη την κρίση του μεταναστευτικού στην Ευρώπη.

Ο Στέϊνμάγερ επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να δημιουργηθούν τετελεσμένα τα οποία θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την διεθνή δράση στην Συρία», αναφερόμενος σε δημοσιεύματα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι η Ρωσία σκοπεύει να στείλει στρατιώτες και εξοπλισμό στην Συρία για να ενισχύσει το καθεστώς Άσαντ. Ο Γερμανός ΥΠΕΞ επανέλαβε της ανησυχίες που είχαν εκφράσει νωρίτερα το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, επισημαίνονται ότι «η Ρωσία θα πρέπει να υπολογίσει όλους τους πιθανούς κινδύνους από μια τέτοια κίνησή της».

Η Μόσχα, η οποία παραμένει στενός σύμμαχος του Άσαντ, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επέκταση της στρατιωτικής της παρουσίας στη Συρία και υποστηρίζει ότι η συνεχιζόμενη παροχή βοήθειας στον Άσαντ έχει ως στόχο την επικράτησή του εναντίον του Ισλαμικού κράτους.
Κλείσιμο

Και εδώ εστιάζεται η ουσία του προβλήματος, καθώς η Ρωσία βλέπει ότι η λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον Άσαντ, οι Δυτικοί και κυρίως οι ΗΠΑ θεωρούν αντίθετα ότι ο Άσαντ είναι και αυτός μέρος του προβλήματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης