Θετικός στον Έμπολα γιατρός στη Νέα Υόρκη

Θετικός στον Έμπολα γιατρός στη Νέα Υόρκη

Πρόκειται για τον 33χρονο Κρεγκ Σπένσερ ο οποίος είχε επισκεφτεί στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα την Γουινέα


Θετικός στον Έμπολα γιατρός στη Νέα Υόρκη
Θετικός στον Εμπολα βρέθηκε τελικά ο γιατρός ο οποίος παρουσίασε την Πέμπτη τα συμπτώματα του ιού και νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα του νοσοκομείου Μπέλβιου στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για τον 33χρονο γιατρό Κρεγκ Σπένσερ ο οποίος είναι στέλεχος του Πρεσβυτεριανού νοσοκομείου της Νέας Υόρκης και είχε επισκεφτεί στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα την Γουινέα, μία από τις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία του Έμπολα.

Κλείσιμο






Ο κ. Σπένσερ επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 17 Οκτωβρίου και εμφάνισε πυρετό και γαστρεντερική δυσφορία, συμπτώματα που αναλογούν στον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα.

Ο γιατρός έχει τεθεί σε καραντίνα και αναμένεται πλέον νέα εξέταση των δειγμάτων του ασθενούς από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για να επιβεβαιωθεί το αρχικό συμπέρασμα.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο επιβεβαίωσε ότι δρ Γρεγκ Σπένσερ είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού στη μεγαλύτερη αμερικανική πόλη.







Ωστόσο, εν μέσω έντονων ανησυχιών στην αμερικανική μεγαλούπολη, οι αρχές ανέφεραν ότι ο γιατρός έχει έρθει σε επαφή με «ελάχιστους ανθρώπους» μετά την επιστροφή του απο τη Γουινέα και την άφιξή του στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Η επίτροπος των υπηρεσιών Υγείας της Νέας Υόρκης Μέρι Τράβις Μπάσετ σημείωσε ότι ο δρ Σπένσερ ήρθε σε επαφή συνολικά με τέσσερις ανθρώπους. Με τρεις φίλους του οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα και με έναν οδηγό ταξί ο οποίος δεν έχει δυνητικό κίνδυνο από τον ιό.

Η επίτροπος συμπλήρωσε ότι ο ένας από τους τρεις ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τον δρ Σπένσερ είναι στο νοσοκομείο.

Ο Κρεγκ Σπένσερ









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης