Δείτε την φωτογραφία της χρονιάς για την «Άγρια Ζωή»!

Δείτε την φωτογραφία της χρονιάς για την «Άγρια Ζωή»!

Τι καλό μπορεί να προκύψει αν ακολουθείς μια αγέλη θηλυκών λιονταριών στην Τανζανία; Για κάποιον αδαή μπορεί και τίποτα...

Δείτε την φωτογραφία της χρονιάς για την «Άγρια Ζωή»!
Ο Μάικλ Νίκολς, από τις ΗΠΑ, βραβεύτηκε ως ο «Φωτογράφος Άγριας Ζωής της Χρονιάς» για την παραπάνω φωτογραφία. Σε τελετή που έλαβε χώρα χτες το βράδυ, ο 62χρονος στέφθηκε νικητής του διαγωνισμού που διοργανώνεται από το BBC και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αγγλίας, παρουσία της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, αλλά και του Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο.


Κλείσιμο

Ο Νίκολς, ξεκίνησε ως φωτογράφος στο National Geographic το 1996, πριν πάρει προαγωγή σε αρχισυντάκτη το 2008. Η φωτογραφία του, με τίτλο: «Η τελευταία μεγάλη φωτογραφία», τραβήχτηκε με τη χρήση υπέρυθρου φακού, ο οποίος σύμφωνα με τον Νίκολς «μεταμορφώνει το φως και μετατρέπει τη στιγμή σε κάτι το πρωτόγονο, σχεδόν βιβλικό», κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στην 50η επέτειο του διαγωνισμού.

Η δουλειά του Νίκολς όμως δεν ήταν εύκολη, καθώς οι κριτές είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 42.000 φωτογραφίες από 96 χώρες και να ξεχωρίσουν τις 100 καλύτερες. Αυτές θα είναι στη διάθεση του κοινού, σε μια έκθεση του μουσείου, από τις 24 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Αυγούστου 2015.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης