Αγ. Πετρούπολη: Mεγάλες ζημίες από πυρκαγιά στην Ακαδημία Καλών Τεχνών
Έγιναν στάχτη περισσότερα από 150 τετραγωνικά μέτρα
Σοβαρές ζημιές υπέστη σήμερα η Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης από πυρκαγιά που ξέσπασε στη στέγη του ιστορικού κτιρίου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, της άλλοτε πρωτεύουσας της αυτοκρατορικής Ρωσίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, η
φωτιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και κατέστρεψε περισσότερα από 150 τετραγωνικά μέτρα, ενώ τέσσερα εργαστήρια και ένας θόλος υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ωστόσο, δεν υπήρξαν θύματα.
Κλείσιμο
Το κτίριο της Ακαδημίας Καλών Τεχνών, που βρίσκεται στις όχθες του Νέβα, ιδρύθηκε το 1757. Πολλοί Ρώσοι καλλιτέχνες, όπως ο Ιλία Ρεπίν και ο Μιχαήλ Βρούμπελ, σπούδασαν σε αυτή την ακαδημία.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.