«Παραδομένη» στις φλόγες η νοτιοανατολική Αυστραλία

«Παραδομένη» στις φλόγες η νοτιοανατολική Αυστραλία

Οι δασικές πυρκαγιές μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες, δηλώνουν αξιωματούχοι - Ενας νεκρός μέχρι στιγμής - 200 σπίτια έχουν καταστραφεί - Ενα εκατ. στρέμματα έχουν καεί

Ισπανία:Ενδεχόμενο εκταφής θυμάτων του Εμφυλίου Πολέμου
«Παραδομένη» στις φλόγες η νοτιοανατολική Αυστραλία
Εβδομάδες μπορεί να απαιτήσει στη νοτιοανατολική Αυστραλία η κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, οι οποίες έχουν ως τώρα καταστρέψει σχεδόν 200 σπίτια, έχουν κάψει δασικές εκτάσεις ενός εκατομμυρίου στρεμμάτων και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Περίπου 1.500 πυροσβέστες, ως επί το πλείστον εθελοντές, μάχονται για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που μαίνεται σε μια περίμετρο 200 χλιομέτρων στο Λίθγκοου, μια πόλη στα Γαλάζια Όρη, 140 χλμ. δυτικά του Σίδνεϊ.

Οι κάτοικοι ενός τμήματος της πόλης ενημερώθηκαν από τις αρχές ότι είναι πλέον πολύ αργά για να διαφύγουν και πως θα πρέπει να βρουν άμεσα όποιο καταφύγιο μπορούν.

Κλείσιμο
Οι πυρκαγιές μπορεί να διαρκέσουν "εβδομάδες, όχι ημέρες", προειδοποίησε ο επίτροπος της Πυροσβεστικής Σέιν Φιτζσίμονς.

Ο 63χρονος Ουόλτερ Λίντερ έχασε τη ζωή του πιθανόν από καρδιακή προσβολή την Πέμπτη, ενώ υπερασπιζόταν το σπίτι του από τις φλόγες.

"Βλέποντας τη ζημιά και την καταστροφή στις περιοχές αυτές, περιμένουμε ότι θα έχουν πληγεί εκατοντάδες σπίτια, κτίρια και υποδομές", δήλωσε ο Φιτζσίμονς. "Και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα ότι μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους που πιθανόν δεν μπόρεσαν να διαφύγουν".

Η θερμοκρασία και η ένταση των ανέμων μειώθηκε χθες, Παρασκευή, και τα συνεργεία έχουν τώρα περιθώριο δύο ημερών για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά πριν ανέβει και πάλι η θερμοκρασία και ενταθούν οι άνεμοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης