Νew York Times: 20 προτάσεις διακοπών για τους 20άρηδες - Η μία σε ελληνικά νησιά

Νew York Times: 20 προτάσεις διακοπών για τους 20άρηδες - Η μία σε ελληνικά νησιά

Tα ελληνικά νησιά είναι ένας από τους 20 καλύτερους προορισμούς να ταξιδέψει κανείς στην ηλικία των 20 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times

Νew York Times: 20 προτάσεις διακοπών για τους 20άρηδες - Η μία σε ελληνικά νησιά
Όπως αναφέρει η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα, οι Κυκλάδες προσφέρουν απαράμιλλη ομορφιά και ξεκούραση, ειδικά αν μένετε μακριά από τους προορισμούς με έντονη διασκέδαση. Φυσικά, δεν συμβαίνει κάτι με αυτούς, όμως τα νησιά που δέχονται λιγότερους επισκέπτες, όπως η Νάξος και η Φολέγανδρος, προσφέρουν περιβάλλον με λιγότερη πολυκοσμία και πιο γνήσια κουλτούρα.

Περάστε τις ημέρες σας κολυμπώντας, τρώγοντας καταπληκτικά θαλασσινά ψημένα στα κάρβουνα και εξερευνώντας αρχαιολογικούς χώρους. Τα βράδια είναι αφιερωμένα στη μουσική, στο φαγητό και στο ούζο.To άρθρο εντάσσεται στη σειρά δημοσιευμάτων που έχουν στόχο να βοηθήσουν το αναγνωστικό κοινό με ευκαιρίες και προκλήσεις ζωής. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αλλάξεις τον τρόπο που αντικρύζεις τον κόσμο, και ίσως και τον εαυτό σου, από τα ταξίδια. Ταξιδεύοντας κανείς ανακαλύπτει νέους πολιτισμούς, συναντά νέους φίλους και αποκτά αναμνήσεις για μια ζωή. Ωστόσο, τα ταξίδια στη δεκαετία των 20 επιφυλάσσουν μερικές προκλήσεις. Μπορεί να έχετε οικονομικούς περιορισμούς, περιορισμένο χρόνο εκτός εργασίας και ανησυχίες για το ζήτημα ασφάλειας. Δείτε την επιλογή προορισμών για 20άρηδες…

1. Ένα εθνικό πάρκο
Κλείσιμο
Tα εθνικά πάρκα αποτελούν πηγή ομορφιάς και ελευθερίας για τους νεαρούς Αμερικανούς, σύμφωνα με την εφημερίδα. Προτείνονται τα πάρκα των ΗΠΑ Acadia στο Μέιν, Badlands στη Ν. Ντακότα, το Joshua Tree στην Καλιφόρνια, αλλά και πάρκα στον Καναδά, για κάμπινγκ και λήψεις για το Instagram.

2. Πράγα
Είναι κλισέ για τους τελειόφοιτους των Κολλεγίων, αλλά και ένας εξαιρετικός προορισμός για backpackers, γεμάτη γοητεία, εξαιρετική μπύρα και ενέργεια.

3. Oaxaca, Μεξικό
Ένας από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο. Είναι φθηνή και ασφαλής. Επίσης οι ακτές προσφέρονται για σέρφινγκ, κολύμβηση και παρατήρηση φάλαινας.

4. Κούβα
Είναι ευκολότερο να φτάσετε στην Κούβα σε σχέση με το παρελθόν, και διαθέτει πλούσια νεανική ενέργεια (Αβάνα, ύπαιθρος και κουλτούρα)

5. Άμστερνταμ
Μπορείτε να μαστουρώσετε σε πολλά μέρη, λέει η εφημερίδα, όμως ακόμα και χωρίς την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας, το Άμστερνταμ θα ήταν ένα από τα πιο γοητευτικά μέρη της γης. Καταπληκτικά κανάλια, φιλικοί άνθρωποι, εύκολες μετακινήσεις με ποδήλατο κτλ.

6. Παταγονία, Αργεντινή
Μοιάζει με το τέλος της γης και βασικά είναι, όμως θα ενθουσιαστείτε που κάνατε αυτό το ταξίδι με αεροπλάνο ή τρένο από το Μπουένος Άιρες. Η περιοχή είναι εντυπωσιακά όμορφη, διαθέτει πολλές λίμνες, δυνατότητες για σκι, πλούσια άγρια ζωή και μερικούς από τους πιο υγιείς και προσβάσιμους παγετώνες στον κόσμο.

7. Νέα Ορλεάνη
Είναι ο,τι πιο κοντινό μπορείτε να βρείτε με μια εμπειρία στο εξωτερικό εντός των ΗΠΑ, γεμάτη ιστορία, χαρακτήρα και φιλικούς ανθρώπους. Φοβερό φαγητό και ποτό και παράδοση στη μουσική.

8. Βερολίνο
Λίγες πόλεις είναι τόσο φιλόξενες στους νέους, οικονομική, ζωντανή και φιλική, με πολλούς αγγλόφωνους.

9. Μόντρεαλ
Είναι μια γεύση Ευρώπης στη Β. Αμερική. Εκπληκτικο φαγητό, ενώ το καλοκαίρι ενδείκνυται για ποδηλασία και για βόλτα στις αγορές.

10. Βιετνάμ
Αν έχετε χρόνο επιλέξτε το Βιετνάμ, μια χώρα με πλούσια κουζίνα, πολιτισμό και φυσικό κάλλος (Hoi An, Hue, Ha Long Bay).

11. Βουδαπέστη
Η γλώσσα μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, όμως είναι ένα φιλόξενο μέρος γεμάτο ομορφιές και πλούσια νεανική ενέργεια.

12. Ν. Ζηλανδία
Το ταξίδι με αεροπλάνο είναι μια μακριά πτήση από τις ΗΠΑ, όμως ο προορισμός ανταμείβει. Οι τιμές των ξεναγήσεων στα νησιά είναι λογικές, ανακαλύψτε το σκηνικό του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών".

13. Ισλανδία
Δεν είναι τόσο φθηνή επιλογή για τους Αμερικανούς όσο ήταν μετά την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά με πτήση από την Ανατολική Ακτή. Η απόκοσμη ομορφιά της, τα λουτρά, τα ηφαιστειακά τοπία, οι καταρράκτες και η διάσημη Μπλε Λιμνοθάλασσα, είναι τα highlights.

14. Βαρκελώνη
Λίγες πόλεις διαθέτουν τόσο πλούτο σε επιλογές φαγητού και νυχτερινής διασκέδασης. Ιδανική για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής.

15. Ακτές Καλιφόρνιας
Ένα ταξίδι στην Λεωφόρο Pacific Coast απαιτεί δεξιότητες οδήγησης και αντοχή, όμως η θέα είναι απαράμιλλη. Μπορείτε να κάνετε κάμπινγκ στην πορεία.

16. Μαρόκο
Πλούσιο σε πολιτισμό, με ευκολία στις μετακινήσεις και φιλικό σε τιμές, το Μαρόκο είναι ο ιδανικός προορισμός για τους νεαρούς ταξιδιώτες. (Καζαμπλάνκα, Φεζ, Μαρακές, Εσαουίρα). 

17. Κόστα Ρίκα
Τροπικά δάση με άγρια ζωή, δύο ακτές με οικολογικά resort με λογικές τιμές και δημιουργικοί τρόποι μετακίνησης (άλογα, ράφτινγκ).

18. Κάποιο ελληνικό νησί εκτός από τη Μύκονο, την Ίο και τη Σαντορίνη

19. Λισαβόνα
Πρόκειται για μια πραγματικά γοητευτική πόλη, νεανική αλλά με αρχαία ιστορία (Bairro Alto, Alfama, Intendente).

20. Ακτές Κροατίας
Με τα χρόνια, η Κροατία έχει ομορφύνει και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για νεαρούς ταξιδιώτες (Ντουμπρόβνικ, Rovinj, Makarska).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης