Aνακαλύψτε τις πέντε μυστικές γειτονιές της Ευρώπης

Aνακαλύψτε τις πέντε μυστικές γειτονιές της Ευρώπης

Το Παρίσι, το Λονδίνο, η Κωνσταντινούπολη, η Ρώμη και η Κοπεγχάγη έχουν καλά κρυμμένα μυστικά που αξίζει να εξερευνήσεις

Παπανδρέου:«Ζήσαμε την τρομοκρατία της αγοράς»
Aνακαλύψτε τις πέντε μυστικές γειτονιές της Ευρώπης
Les Abbesses, Παρίσι
Για τον Toulouse Lautrec ήταν ένας παράδεισος από καμπαρέ, πόρνες κι αλλόκοτα πλάσματα του τσίρκου. Για τον Maurice Utrillo μια γειτονιά με λευκά, τριώροφα σπίτια και ψηλά δέντρα που έμοιαζαν με οδοντογλυφίδες. Για τον Picasso, οι γυμνές Δεσποινίδες της Αβινιόν. Και για τον Jean-Pierre Jeunet, ο καρτ-ποσταλικός κόσμος της Αμελί: η Μονμάρτρη. Η Abbesses παραμένει το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της.

Κλείσιμο


Marylebone, Λονδίνο
Στο νούμερο 221Β της Baker Street βρισκόταν η μυθιστορηματική κατοικία του Sherlock Holmes, ενώ από εδώ πέρασαν -κατά σειρά εμφανίσεως- οι Beatles, ο Jimi Hendrix και η Madonna. Παρότι βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου, οι τουρίστες σπάνια προχωρούν νότια του Madame Tussauds ή βόρεια της Oxford Street για να το ανακαλύψουν. Εμείς που τολμήσαμε να το κάνουμε, καθίσαμε σε πανέμορφα cafés, ψωνίσαμε ρούχα από μαγαζιά ντόπιων σχεδιαστών και φάγαμε σε αναπαλαιωμένες βικτοριανές παμπ.



Beyoglu, Κωνσταντινούπολη

Το Beyoglu κοίταζε η Agatha Christie από το παράθυρό της στο δωμάτιο 411 του Pera Palace όταν έγραφε το “Φόνος στο Οριάν Εξπρές”, ρουφώντας τον αέρα που έφερναν στη γειτονιά οι Έλληνες, οι εβραϊκές και οι φράγκικες μειονότητες, οι Αρμένηδες πραματευτές. Στην αυγή του 20ού αιώνα, ντόπιοι ντυμένοι στην τρίχα έκαναν τον περίπατό τους δίπλα στις πρεσβείες και τις παριζιάνικου τύπου εμπορικές στοές κατά μήκους του Istiklal Caddesi, της κεντρικής λεωφόρου.



Ponte, Parione & Regola, Ρώμη

Εδώ δεν έχει Πάνθεον ούτε Άγιο Πέτρο. Έχει όμως ζωή. Ζωή στις καθημερινές διαστάσεις της που εκτυλίσσεται ήρεμα σε τρεις low profile γειτονιές δυτικά της piazza Navona και ως την όχθη του Τίβερη. Λοξοδρομώντας από τις γνωστές τουριστικές διαδρομές, ανακαλύψαμε εδώ ένα σωρό κρυμμένους μικρούς θησαυρούς: αριστοκρατικά κτίρια δίπλα-δίπλα σε ταπεινά σπιτάκια, σε δρόμους δαιδαλώδεις που έσφυζαν από ενέργεια. Ηλιόλουστες piazze, που ξεφύτρωναν απ' το πουθενά, σε τυχαίες στροφές.



Vesterbro, Κοπεγχάγη

Κατοικήθηκε διαδοχικά απ' την εργατική τάξη της πρωτεύουσας, από Βορειοαφρικανούς μετανάστες και από φοιτητές που αναζήτησαν εδώ φτηνή στέγη και έντονη νυχτερινή ζωή. Εγινε γνωστή για τη βιομηχανία του σεξ της και για το γεγονός ότι στη ραχοκοκαλιά της, τη μήκους 1 χλμ. λεωφόρο Istedgade υπήρχαν τα περισσότερα χασάπικα από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη.



Πηγή: arttravel.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης