Δυο νέα iPhones, ένα... πορτοφόλι και σούπερ ρολόι παρουσίασε η Apple

Δυο νέα iPhones, ένα... πορτοφόλι και σούπερ ρολόι παρουσίασε η Apple

Το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus των 4,7 και 5,5 ιντσών θα κυκλοφορήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες μεγάλες αγορές στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες στην Ελλάδα αναμένονται στις αρχές Οκτωβρίου

Δυο νέα iPhones, ένα... πορτοφόλι και σούπερ ρολόι παρουσίασε η Apple
Στη μεγαλύτερη σε διάρκεια και περιεχόμενο παρουσίαση των τελευταίων ετών, η Apple αποκάλυψε δυο νέα iPhones και το Apple Watch, ένα ρολόι που φέρνει έξυπνες λειτουργίες και καινοτόμα χαρακτηριστικά στον καρπό του χεριού μας. 

Παράλληλα, έκανε στροφή προς τον κόσμο των ανέπαφων ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω φορητών συσκευών, με την ενσωμάτωση πλατφόρμας ψηφιακού πορτοφολιού στο νέο iOS. Το Apple Pay θα λειτουργεί στα συμβατά με την NFC τεχνολογία iPhone 6 και iPhone 6 Plus, αλλά και στο Apple Watch, κάνοντας εύκολη υπόθεση την πληρωμή στα ειδικά τερματικά, απλά με μια κίνηση του χεριού. Oυσιαστικά η λύση αυτή αξιοποιεί την υφιστάμενη υποδομή για ανέπαφες πληρωμές που υπάρχει σε πολλές χώρες, όπως και στην Ελλάδα. Πάντως, η Apple υποστηρίζει ότι μπορεί να κάνει πιο γρήγορη τη διεκπεραίωση των συναλλαγών αξιοποιώντας και την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος που έχουν οι συσκευές της -ήδη από το 5S. Επιπλέον, τα στοιχεία των καρτών θα αποθηκεύονται σε ειδικό ασφαλές σημείο της συσκευής (secure element) και η Apple υποστήριξε πως δεν θα έχει καμία πρόσβαση σε αυτά.

Το νέο iPhone 6 έχει οθόνη 4,7 ιντσών, ανάλυσης 1.334x750p, την οποία η Apple ονομάζει “Retina HD”, αν και η πυκνότητα των πίξελ ανά ίντσα είναι χαμηλότερη (289ppi) συγκριτικά με άλλα flagship smartphones, όπως το LG G3 με την Quad HD 5,5 ιντσών οθόνη των 538 ppi. Το πάχος του νέου iPhone είναι μόλις 6,9 χιλιοστά, το κρύσταλλο στην εμπρός όψη (όχι με την σούπερ ανθεκτική επίστρωση από ζαφείρι όπως φημολογούνταν) και το αλουμίνιο κυριαρχούν παραδοσιακά στην κατασκευή του, καθώς οι στρογγυλεμένες άκρες του πλαισίου θυμίζουν αρκετά το πρώτο iPhone.
Κλείσιμο



Το μεγαλύτερο iPhone 6 Plus με την οθόνη των 5,5 ιντσών (1.920x1.080p) μοιράζεται τα ίδια χαρακτηριστικά, όπως επεξεργαστή (ο νέος 64-bit A8 της Apple) και κάμερα με αισθητήρα 8 Mpixels, αλλά ταχύτερη εστίαση - συγκριτικά με το 5S - μεγαλύτερο διάφραγμα, δυνατότητα καταγραφής βίντεο στα 1080p με ταχύτητα μέχρι 60 καρέ το δευτερόλεπτο και σούπερ αργή κίνηση στα 240 fps.
Και τα δυο θα έχουν εγκατεστημένο το νέο iOS 8, η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει παράλληλα με την κυκλοφορία των νέων iPhones.

Στις ΗΠΑ και κάποιες άλλες μεγάλες αγορές (όπως η Βρετανία, η Αυστραλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Γαλλία) το iPhone 6 θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου. Ενδεικτικά, στην αμερικανική αγορά το μοντέλο των 16 Gb θα κοστίζει 199 δολάρια με διετές συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας. Για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμη και έκδοση χωρητικότητας 128 Gb. Παράλληλα θα κυκλοφορήσει και το iPhone 6 Plus, το οποίο θα είναι 100 δολάρια ακριβότερο σε όλες τις εκδόσεις. 

Σύμφωνα με κάποιες πρώτες πληροφορίες, τα νέα iPhone αναμένονται στην Ελλάδα με το αμέσως επόμενο κύμα από την πρώτη τους κυκλοφορία στις ΗΠΑ και τις άλλες μεγάλες αγορές, οπότε δεν αποκλείεται να είναι διαθέσιμα στη χώρα μας το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Το Apple Watch με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως η ανταπόκριση στην πίεση της οθόνης, οι πολλαπλοί βιομετρικοί αισθητήρες, τα τρία διαφορετικά φινιρίσματα (ατσάλι, αλουμίνιο και χρυσό 18 καρατίων), τα δυο διαφορετικά μεγέθη και τις πολλές έξυπνες διαδραστικές λειτουργίες, με έμφαση στην υγεία και την άσκηση, θα είναι διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του επόμενου έτους, ξεκινώντας από τα 349 δολάρια.

Το ρολόι της Apple θα μπορεί να συνδεθεί τόσο με τα νέα iPhone 6 και 6 Plus, όσο και με τα υπάρχοντα 5S και 5C.

Κερασάκι στην τούρτα της παρουσίασης των νέων προϊόντων της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, η εμφάνιση επί σκηνής των U2 και η δωρεάν, αποκλειστική διάθεση μέχρι τις 13 Οκτωβρίου τους νέους τους άλμπουμ “Songs of Innocence” σε όλους τους χρήστες της μουσικής υπηρεσίας iTunes.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης