Ένας κούκος στην άνοιξη των «έξυπνων» ρολογιών

Ένας κούκος στην άνοιξη των «έξυπνων» ρολογιών

Είναι τα «έξυπνα» ρολόγια το επόμενο gadget που θα κυριαρχήσει παρέα με τα smartphones και τα tablets;

Μπαράζ ληστειών στη Θεσσαλονίκη
Ένας κούκος στην άνοιξη των «έξυπνων» ρολογιών
Και καθώς η κουβέντα έχει ανοίξει, μια νέα –κατά τις προβλέψεις τεράστια- αγορά ξεπροβάλει και όλοι μέσα και γύρω από τη βιομηχανία των φορητών συσκευών αναρωτιούνται αν τα «έξυπνα» ρολόγια είναι το επόμενο gadget που θα κυριαρχήσει παρέα με τα smartphones και τα tablets, μεγάλοι κατασκευαστές και μικρότερες εταιρείες-startups παρουσιάζουν με καταιγιστικό ρυθμό νέες προτάσεις, θέλοντας να προλάβουν ένα καλό κομμάτι από την πίτα.

Η Sony, η Samsung, η Qualcomm (με τους επεξεργαστές) παρουσίασαν το τελευταίο διάστημα τις προτάσεις του, οσονούπω μπαίνει στην αγορά η Casio, λογικά θα επιστρέψει η LG (από τις πρώτες που είχε παρουσιάσει μάλλον πρώιμα ένα ρολόι-τηλέφωνο) και όπως συνηθίζεται, όλοι, «φίλοι και εχθροί», περιμένουν την κίνηση της Apple με αυτό που μπορεί να λέγεται iWatch.

Στο μεταξύ οι σκεπτικιστές βλέπουν στα «έξυπνα» ρολόγια τις παιδικές ασθένειες των περισσότερων συσκευών στο ξεκίνημά τους. Του λείπει η φινέτσα (προς αυτή την κατεύθυνση λέγεται ότι η Samsung έχει δρομολογήσει ήδη συνεργασία με δυο γνωστές φίρμες αξεσουάρ και ρολογιών, μια από την Ιταλία και μια με έδρα το Λονδίνο), πάσχουν σε αυτονομία και μάλλον μπερδεύουν ακόμη περισσότερο τον μέσο χρήστη, με τις κάπως σύνθετες λειτουργίες τους, παρά δρουν βοηθητικά, εκεί που θες να κρατήσεις στην τσέπη ή την τσάντα το smartphone και πολύ περισσότερο το phablet.

Κλείσιμο


Πριν ακόμα δούμε τα πρώτα δείγματα smartwatch με οθόνες αφής και δυνατότητα ανοικτής συνομιλίας, όπως το Galaxy Gear της Samsung, κάποιες μικρότερες εταιρίες είχαν ήδη παρουσιάσει ρολόγια στην πιο συμβατική τους μορφή, που απλά επικοινωνούν με το κινητό τηλέφωνο και ειδοποιούν τον χρήστη για εισερχόμενα μηνύματα και κλήσεις.

Ενα από αυτά, το Cookoo, θυμίζει περισσότερο ένα σπορ, μεγάλο –με κάσα διαμέτρου 44 χιλιοστών- συμβατικό ρολόι. Μέσω εφαρμογής από το Apple Store συγχρονίζει με τα iPhone 5 (5S, 5C), το 4S, το iPad mini τα iPad 3 και 4 και με το iPod touch 5ης γενιάς. Επίσης, είναι πλέον διαθέσιμη στο Google Play εφαρμογή ειδικά για το Samsung Galaxy S4.



Πίσω από τους αναλογικούς δείκτες έχει ενσωματωμένη μια μονόχρωμη οθόνη εικονιδίων, τα οποία μας ειδοποιούν για τα βασικά, ακόμα όταν το smartphone ή το tablet βρίσκεται σε απόσταση μερικών μέτρων: Εισερχόμενα μηνύματα και emails, κλήσεις, υπενθύμιση συμβάντων, ειδοποιήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας της φορητής συσκευής. Επίσης, με το ειδικό πλήκτρο (Command) είναι εφικτό το άμεσο check-in στο facebook, η έναρξη και παύση της μουσικής ή την ενεργοποίηση της κάμερας –ιδανικό για το δημοφιλές σπορ της αυτοφωτογράφισης, όταν έχουμε το κινητό τηλέφωνο στημένο απέναντί μας. Επιπλέον, μας ειδοποιεί όταν χάσει την επαφή του με τη φορητή συσκευή (πολύ πρακτικό για να μην ξεχνάμε το τηλέφωνο εδώ και εκεί) και υποστηρίζει λειτουργία εύρεσής της.

Το θετικότερο όλων –αφού ουσιαστικά πρόκειται περισσότερο για ένα συμβατικό ρολόι- είναι ότι η μπαταρία του κρατάει πάνω από έναν χρόνο για τις λειτουργίες «display»  και μέχρι τρία χρόνια στην αναλογική χρήση του.

Είναι ανθεκτικό στην επαφή με το νερό και διαθέτει κρύσταλλο με αντιχαρακτική επίστρωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης