Ελλάδα-Βοσνία 1-1: Ο Τζαβέλλας στις καθυστερήσεις μας χάρισε το βαθμό!

Ελλάδα-Βοσνία 1-1: Ο Τζαβέλλας στις καθυστερήσεις μας χάρισε το βαθμό!

Η Βοσνία ήταν καλύτερη, αλλά πήρε το προβάδισμα με τυχερό γκολ - Στο 32' ο Πιάνιτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι κι από την πλάτη του Καρνέζη αυτή κατέληξε στα δίχτυα - Στις καθυστερήσεις του αγώνα όμως ο Γιώργος Τζαβέλλας με ένα απίστευτο σουτ ισοφάρισε σε 1-1 - Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι δύο ομάδες καθώς αποβλήθηκαν Παπαδόπουλος και Τζέκο

Ελλάδα-Βοσνία 1-1: Ο Τζαβέλλας στις καθυστερήσεις μας χάρισε το βαθμό!
Οι Βόσνιοι οπαδοί έριξαν καμία δεκαριά φωτοβολίδες στο «Γ. Καραϊσκακης», ωστόσο από ελληνικής πλευράς έπεσε μία και καλή! Αυτή του Γιώργου Τζαβέλλα ο οποίος λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος των καθυστερήσεων (ο Σουηδός διαιτητής Ερικσον είχε δείξει πέντε λεπτά και το χρονόμετρο έδειξε 94:40) με ένα τρομερό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της Εθνικής για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

Για να λέμε την αλήθεια η ελληνική ομάδα σήμερα το βράδυ έπεσε από την Ακρόπολη και γλίτωσε με ελαφρές αμυχές σαν από θαύμα, καθώς οι Βόσνιοι κυριάρχησαν πλήρως και παρόλο που προηγήθηκαν με ένα τυχερό γκολ ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Κλείσιμο
Στο ποδόσφαιρο όμως ποτέ μη λες ποτέ κι από τη στιγμή που έχεις τις ευκαιρίες να «καθαρίσεις» τον αγώνα και δεν το κάνεις είσαι άξιος της μοίρας σου.



Οι φιλοξενούμενοι από τα πρώτα λεπτά πήραν τον έλεγχο του αγώνα καθώς η ελληνική μεσαία γραμμή δεν υπήρχε και έψαχναν με όλους τους τρόπους το γκολ. Ο Τζέκο σπατάλησε αρκετές φάσεις, όμως ήταν φανερό πως η δική μας ομάδα υπολειτουργούσε και στο 32’ ήρθε το 0-1.

Ο Πιάνιτς εκτέλεσε το φάουλ η μπάλα χτύπησε το δοκάρι και στην πλάτη του Καρνέζη καταλήγοντας στα ελληνικά δίχτυα. Αμέσως μετά ακολούθησε η πρώτη μεγάλη διακοπή με τους Βόσνιους οπαδούς να πετούν καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο και την κερκίδα με τον Έρικσον να διακόπτει το ματς για πέντε λεπτά.



Με την επανέναρξη δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα αλλά στο 44’ είχαμε την πρώτη φάση για την Ελλάδα. Από την κάθετη του Σάμαρη και την κόντρα που έγινε ο Μητρογλου βρέθηκε πλάγια απέναντι από τον Μπέγκοβιτς με τον Βόσνιο κίπερ να διώχνει σε κόρνερ.

Στην επανάληψη ο Σκίμπε δεν έκανε κάποια αλλαγή με την εικόνα μας να είναι ελαφρώς καλύτερη και να αγγίζουμε την ισοφάριση στο 54’ όταν ο Φορτούνης έκανε το σουτ κι ο Μπέγκοβιτς ακούμπησε τη μπάλα τόσο ώστε να τη στείλει στο δεξί του δοκάρι και κόρνερ.

Η Ελλάδα προσπαθούσε να πιέσει (μπήκε κι ο Γιαννιώτας στο ματς) χωρίς όμως να είναι απειλητική, κάθε αντεπίθεση των Βόσνιων μύριζε γκολ, αλλά Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος ηταν συγκλονιστικοί για να φτάσουμε στο 76’ όπου ο τελευταίος είχε μια πολύ δυνατή μονομαχία με τον Τζέκο. Ο Έλληνας αμυντικός έμεινε πάνω από τον Βόσνιο, ο τελευταίος αντέδρασε και του κατέβασε το σορτσάκι κι αμέσως προκλήθηκε γενική σύρραξη.

Μετά από τέσσερα λεπτά ο Έρικσον απέβαλε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο με απευθείας κόκκινη και τον Τζέκο με  2η κίτρινη (εδώ έπρεπε να είναι απευθείας κόκκινη) με τους Βόσνιους να χάνουν νέες ευκαιρίες με τους Ιμπίσεβιτς, Πιάνιτς και να το πληρώνουν στο φινάλε.

Η Ελλάδα κέρδισε πλάγιο, ο Παπασταθόπουλος το εκτέλεσε με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να διώχνουν και να στέλνουν τη μπάλα εκεί που βρισκόταν ο Τζαβέλλας ο οποίος με ασύλληπτο αριστερό σουτ νίκησε τον Μπέγκοβιτς βάζοντας φωτιά στο Καραϊσκάκη!

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Έρικσον σφύριξε τη λήξη, με τους Έλληνες να πανηγυρίζουν και τους Βόσνιους να προσπαθούν να καταλάβουν πως δεν κέρδισαν αυτό το ματς.

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Μανιάτης (61' Γιαννιώτας), Σάμαρης, Μάνταλος (86' Καρέλης), Φορτούνης, Σταφυλίδης, Μήτρογλου
ΒΟΣΝΙΑ (Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς): Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς (70' Σούνιτς), Κολάσινατς, Βράνιες, Ιμπίσεβιτς (84' Ντούριτς), Πιάνιτς, Τζέκο, Λούλιτς, Ζουκάνονιτς, Χαϊροβιτς (87' Μπίτσακσιτς), Γιάγιαλο



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 8ου ΟΜΙΛΟΥ 

1. Βέλγιο     4    12    21-1
2. ΕΛΛΑΔΑ    4    10    9-2
3. Βοσνία     4    7    8-5
4. Κύπρος     4    3    3-8
5. Εσθονία     4    3    5-15
6. Γιβραλτάρ   4    0    2-17
 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25/3)

Κύπρος - Εσθονία
Βοσνία - Γιβραλτάρ
Βέλγιο - Ελλάδα


Σκίμπε: «Περήφανος που είμαι στην Εθνική, τυχεροί στο τέλος»

Ο Μίκαελ Σκίμπε μίλησε για τις δυσκολίες του αγώνα με τη Βοσνία, τα αισθήματά του για την Εθνική και πως η ισοπαλία μπορεί να μοιάζει και σαν νίκη.

Ο κ. Σκίμπε είπε για:
 
Τον αγώνα με τη Βοσνία: Μας έφυγε σίγουρα ένα βάρος με το γκολ στο τελευταίο λεπτό. Είναι πολύ σημαντικός αυτός ο πόντος για εμάς. Επειδή το είδαμε στα 90 λεπτά η Βοσνία είναι μία πολύ καλή ομάδα και επιθετικά επικίνδυνη. Επιθετικά δεν παίξαμε την μπάλα που παίξαμε στα προηγούμενα ματς. Γι' αυτό είμαστε και τυχεροί για το 1-1.
 
Το εάν είναι ευχαριστημένος με την διαιτησία: Όλοι οι παίκτες στο γήπεδο έκαναν δύσκολη την δουλειά του διαιτητή. Ήταν δύσκολο για τα πολλά φάουλ και τις κίτρινες. Είχαμε διαιτητή με πείρα που πολλά πράγματα θεωρώ πως τα έκανε σωστά.
 
Το κατά πόσον μπορεί να άξιζε και τη νίκη: Καλές ευκαιρίες είδαμε και στις 2 ομάδες. Μπορεί εάν βάζαμε πιο νωρίς ένα 1ο γκολ να έβγαινε ένα άλλο σκορ. Το ίδιο ισχύει και για τη Βοσνία.
 
Το ότι δεν μπήκε τόσο επιθετικά η Εθνική: Όχι από την αρχή θέλαμε να παίξουμε επιθετικά. Τα καταφέραμε στα πρώτα 10 λεπτά αλλά μετά κάπου χαθήκαμε στον... δρόμο μας και μπήκαμε προς το τέλος του α' μέρους στο ματς. Η αντίδραση στο β' μέρος ήταν καλή. Πιο επιθετικά και με πρέσινγκ και πιέσαμε καλά για το γκολ.
 
Την αποθέωση από τον κόσμο: Ως αθλητής πρέπει να το πιστεύεις έως το τέλος ότι θα πάρεις την ευκαιρία σου και να κερδίσεις κάτι. Αυτό το έχουμε και ως χαρακτήρα ομάδας. Τα όσα είδαμε μετά το γκολ είναι το πόσο το πίστευαν οι παίκτες μας και πόσο το είχαν δουλέψει. Νιώθω πολύ καλά και άνετα στην Ελλάδα και την Εθνική. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι προπονητής της.
 
Το πως είναι αυτό για το 1-1 για την Ελλάδα και πως για τη Βοσνία: Εμείς μπορεί - έτσι όπως ήρθε το ματς- να το νιώθουμε σαν νίκη. Η Βοσνία σαν ήττα. Στο τέλος όμως είναι μόνο ένας πόντος.


Έξαλλος με τον διαιτητή ο Μπατζάρεβιτς!

Ο Μεχμέντι Μπατζάρεβιτς, τεχνικός των Βόσνιων, στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου τόνισε πως ο διαιτητής του ματς θα πρέπει να ντρέπεται. Τι είπε για τα επεισόδια.

Ο τεχνικός των Βόσνιων, Μεχμέντ Μπατζάρεβιτς, είπε για:
 
Την εικόνα της Βοσνίας και ένα παλιό ματς του 1985 και εάν μπορεί να το συγκρίνει με το σημερινό: Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Μας αξίζουν όσα είπατε. Μας αξίζει η νίκη. Λυπάμαι για το γκολ που δεχθήκαμε. Ο διαιτητής σήμερα πρέπει να ντρέπεται για την συμπεριφορά του, τις αποφάσεις του και δύο φάουλ που δεν έδωσε. Πιστεύω πως το ματς στην χώρα μας θα έχει πιο καλό πνεύμα.
 
Το εάν το 1-1 είναι θετικό για τη Βοσνία: Απόψε είδαμε μία πολύ καλή εικόνα της ομάδα μας. Αυτό που ήθελα να δω. Οι παίκτες έτρεξαν και ήταν μαχητικοί. Δεν αρκεί ο ένας βαθμός. Θα κάνουμε τα πάντα για την 2η θέση αν και θα θέλαμε να είμαστε στην πρώτη.
 
Την συμπεριφορά των Ελλήνων φιλάθλων και το ότι γενικά... προκάλεσαν: Εγώ νομίζω πως η Ελλάδα είναι φιλική χώρα. Είχαμε αρκετούς παίκτες μας που πέρασαν από εδώ. Αυτή η εικόνα δεν ήταν καλή αλλά δεν πιστεύω πως εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό. Εμείς όταν θα έρθει η Ελλάδα στη Βοσνία θα τους φιλοξενήσουμε καλά και θα τους φερθούμε με ευπρέπεια.
 
Το κατά πόσον η Βοσνία μπορεί την 2η θέση:  Εγώ προσωπικά πιστεύω πως εάν συνεχίσουμε έτσι το πιο πιθανό είναι να πάμε στην 2η. Μπορούμε και για την 1η θέση ακόμα. Ελπίζουμε την άνοιξη να μην έχουμε τραυματίες και να πάμε καλά.
 
Την αλλαγή εικόνας και απόδοσης από το α' στο β' μέρος και πως έδωσε στην επανάληψη χώρο και μέτρα στην ελληνική ομάδα: Ναι όντως παίζαμε στην αρχή πιο επιθετικά. Μετά το 0-1 τότε και η ελληνική ομάδα μπήκε πιο επιθετικά. Παρόλα αυτά νομίζω πως είχαμε και άλλες ευκαιρίες. Ότι δεν ήταν αυτή η εικόνα.
 
Το εάν η Βοσνία επηρεαστεί από το ματς με την Ελλάδα για την συνέχεια: Σίγουρα δεν είναι για εμάς καλό αυτό που έγινε. Δεν μας δίνει χαρά. Ειδικά διότι θεωρούμε πως το 1-1 δεν ήταν δίκαιο.  Και που δεχθήκαμε γκολ στο τέλος.
 
Την λέξη προβοκάτσια που είπε και ότι οι Βόσνιοι φίλαθλοι πέταξαν φωτοβολίδες προς το μέρος των Ελλήνων: Βέβαια δεν λέω πως οι οπαδοί μας αξίζουν επαίνους. Δεν εννούσα αυτό. Όταν μιλούσα για προβοκάτσια εννούσα για το γήπεδο. Για τον διαιτητή που έκρινε μονόπλευρα το ματς. Ξέρω καλά την Ελλάδα 30 χρόνια και ότι είναι φίλαθλοι και πως φέρονται σωστά. Πιστεύω πως δεν εκπροσωπεί αυτό που έγινε σήμερα το αθλητικό πνεύμα των Ελλήνων φιλάθλων. Ευχαριστώ πολύ τους δημοσιογράφους για την στάση τους.


Τζαβέλλας: «Άκουσα τον Μανιάτη και τον προπονητή στη φάση του γκολ»

Σε δύο σημεία στάθηκε ο Γιώργος Τζαβέλλας μετά το 1-1 της Εθνικής με τη Βοσνία. Ο σκόρερ της γαλανόλευκης στο σημερινό ματς τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί στη συνέχεια για να διεκδικήσει στην πρώτη θέση και τόνισε ότι υπάρχει οικογενειακό κλίμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, «πατώντας» στους πανηγυρισμούς στο τέρμα που σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι άκουσε τον Μίκαελ Σκίμπε και τον Γιάννη Μανιάτη και προωθήθηκε στη φάση της ισοφάρισης. 

Αναλυτικά μίλησε για: 
-το 1-1 με τη Βοσνία: «Το σημαντικό είναι ότι έστω και στο τελευταίο λεπτό καταφέραμε να μείνουμε μπροστά από τους Βόσνιους, δεν νομίζω να είμαστε ευχαριστημένοι από τη σημερινή μας εμφάνιση είναι πολλά πράγματα που πρέπει αν βελτιώσουμε και κερδίζουμε περισσότερο χρόνο αυτή τη στιγμή ελπίζω να εμφανιστούμε πιο έτοιμοι στη συνέχεια για να είμαστε αυτοί που θα αξίζουμε να περάσουμε στην πρώτη θέση». 

-το πάθος που βγήκε στους πανηγυρισμούς και το αν υπήρχε πίεση: «Σας έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η ομάδα είναι μια οικογένεια και δεν είμαι ψέματα, δεν έχω βγει να πω ψέματα. Αν δεν υπήρχε δεν θα σας το έλεγα. Είμαστε καλά και περνάμε καλά. Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά, να δώσουμε κάτι περισσότερο. Αυτό που ζήσαμε δεν περιγράφεται. Από εδώ και πέρα θέλουμε περισσότερη δουλειά και έχουμε χρόνο μπροστά μας». 

-το αν η τελευταία φάση είναι κάτι που ονειρευόταν να νιώσει όταν ξεκινούσε την καριέρα του: «Δεν την περιμένεις εύκολα όταν αγωνίζεσαι στο κέντρο της άμυνας. Άκουσα τον προπονητή και τον Μανιάτη από τον πάγκο και για αυτό ανέβηκα έτσι ήμουν στη φάση και σούταρα». 

-το σκληρό παιχνίδι των Βόσνιων: «Δεν με ενοχλεί αυτό, αλλά είμαστε και εμείς να κάνουμε το αντίθετο και όταν το κάνουμε πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα μας και όχι να μας κατηγορούν».


Τζέκο: «Ανυπομονώ να τους δω στη Ζένιτσα...»

Με κάπως... απειλητικό ύφος, ο Έντιν Τζέκο σε δηλώσεις του τόνισε πως περιμένει τους διεθνείς μας στη ρεβάνς της Ζένιτσα...

Αναλυτικά όσα είπε σε ΜΜΕ της χώρας του:

«Νιώθω σαν να χάσαμε 3-0. Βλέποντας συνολικά το ματς αξίζαμε να κερδίσουμε με 3-0 ή 4-0. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Τους ευχαριστώ για την έλλειψη φιλοξενίας. Ανυπομονώ να τους δω στη Ζένιτσα»! 


Πρόκληση και από Βράνιες: «Τα λέμε στην κόλαση της Ζένιτσα»

Και ο Βράνιες με μήνυμά του θέλησε να ανεβάσει τους τόνους ενόψει του ματς Βοσνία-Ελλάδα στη Ζένιτσα.

Ο Τζέκο είπε «τα λέμε στη Ζένιτσα» και ο Βράνιες με τη σειρά του έστειλε κι αυτός προκλητικό μήνυμα προς την Ελλαδα. Συγκεκριμένα, έγραψε στο Facebook: «Τα λέμε στην κόλαση της Ζένιτσα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης