Euro2016: Brexit νο2 για την Αγγλία - Αποκλεισμός-σοκ για την Ισπανία

Euro2016: Brexit νο2 για την Αγγλία - Αποκλεισμός-σοκ για την Ισπανία

Επική πρόκριση των Ισλανδών επί των «άχρωμων» Άγγλων με 2-1 - Σκληρή και ουσιώδης η Ιταλία έστειλε σπίτι του το «γηρασμένο» φαβορί Ισπανία - Γερμανία-Ιταλία και Γαλλία-Ισλανδία τα επόμενα παιχνίδια των ομάδων

Euro2016: Brexit νο2 για την Αγγλία - Αποκλεισμός-σοκ για την Ισπανία
Το δρόμο της επιστροφής πήραν οι εθνικές ομάδες της Αγγλίας και της Ισπανίας, αφού αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Euro2016
. Οι Ισπανοί εμφανίστηκαν σαφώς κατώτεροι από τους μαχητικούς Ιταλούς, οι οποίοι με πολύ «στρωτό» παιχνίδι τους απέκλεισαν με 2-0. Το μεγαλύτερο σοκ, ήρθε στο βραδινό παιχνίδι.

Εκεί οι Ισλανδοί, τρέλαναν για μια ακόμα φορά την Ευρώπη και έστειλαν σπίτι τους την «άνευρη» Αγγλία με 2-1. Πλέον οι νικητές Ιταλοί θα αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς που απέκλεισαν χτες την Σλοβακία, ενώ οι Ισλανδοί θα κοντραριστούν με την οικοδέσποινα Γαλλία που πέρασε δύσκολα από το εμπόδιο της Σλοβακίας.

Κλείσιμο
Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών
30/06 Πολωνία - Πορτογαλία 22:00
01/07 Ουαλία - Βέλγιο 22:00
02/07 Γερμανία - Ιταλία 22:00
03/07 Γαλλία - Ισλανδία 22:00


Ιταλία - Ισπανία
Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, το ματς κανονικά θα έπρεπε να έχει περισσότερα γκολ και αυτά να είναι πιστωμένα στον λογαριασμό των Ιταλών. Εκείνοι ήταν που παίζοντας με μαεστρία και υπηρετώντας πιστά το εξαιρετικό πλάνο του Αντόνιο Κόντε (3-5-2), δημιούργησαν ολοκάθαρες κλασικές ευκαιρίες. Αν δεν έκανε τις... υπερεκτάσεις τους ο Ντε Χέα, οι Ισπανοί θα μετρούσαν κακό νούμερο πίσω. Η αρχή έγινε με την κεφαλιά του Πελέ (8΄) και την τρομερή επέμβαση χαμηλά αριστερά.

Ο Παρόλο (25') είχε μία καλή κεφαλιά και ως απάντηση υπήρξε ένα αδύναμο σουτ του Ινιέστα. Αλλη προσπάθεια στην εστία δεν είχαν οι Ιβηρες στο Α' μέρος. Και αυτό επειδή οι αντίπαλοι τους είχαν μπει και δάγκωναν σίδερα, παίζοντας όμως και τρομερά έξυπνα και σωστά. Στο 29' παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ ο Σέρχιο Ραμος, σε μία φάση ξεκάθαρο δείγμα του πως πελαγοδρομούσε η άμυνα.



Το γκολ μύριζε ότι ερχόταν και συνέβη τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο φάουλ του Εντερ, ο Ντε Χέα δεν έδιωξε σωστά και στην επαναφορά ο ηρωικός Κιελίνι έβαλε το έβδομο τέρμα του με το εθνόσημο. Ηταν το πρώτο που δέχτηκε η Ισπανία σε νοκ άουτ φάση μεγάλης διοργάνωσης από το 2006 (Γαλλία) και απάντηση δεν θα έβρισκαν μέχρι το φινάλε. Αντιθέτως, ήταν ο Τζακερίνι (45') που ανάγκασε τον πορτιέρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ακόμα μία εντυπωσιακή επέμβαση.

Το 1-0 του Κιελίνι


Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε. Ηταν αναμενόμενο όμως, καθώς πλέον το παιχνίδι ήταν βούτυρο στο ψωμί του μαχητικού-αμυντικού DNA της Σκουάντρα Ατζούρα. Αφησε χώρο και μπάλα στους αντιπάλους και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στον κόσμο. Και πάλι η Ιταλια πήγε να σκοράρει, με τον Εντερ να νικιέται στο τετ α τετ από τον Ντε Χέα. Σταδιακά άρχισε η πίεση προς την εστία του Μπουφόν, αλλά ήταν ελεγχόμενη. Ενα πλασέ του Αντούριθ (70'), η κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος (71') και η επέμβαση του αρχηγού στην εξ επαφής προβολή του Πικέ (77') δεν μαρτυρούν ότι υπήρχε πάθος και καθαρό μυαλό από τους απερχόμενους πρωταθλητές.



Και ξανά μανά οι Ιταλοί πλησίασαν στο δεύτερο, με το σουτ του Ινσίνιε και έφτασαν τελικά σε αυτό στις καθυστερήσεις. Ο Ινσίνιε έκανε το άνοιγμα, ο Νταρμιάν το γύρισμα και με εξ επαφής βολέ ο Πελέ πανηγύρισε το δεύτερο του στο τουρνουά. Κάπως έτσι η Σκουάντρα Ατζούρα νίκησε την Ισπανία σε μη φιλικό ματς για πρώτη φορά εδώ και 22 χρόνια και τώρα πάει στο άλλο μεγάλο ραντεβού με τη Γερμανία. Οσο για τους ηττημένους, είδαν τον Κόντε να προσφέρει μάθημα τακτικής στον Ντελ Μπόσκε, του οποίου κάπου εδώ λήγει και η σπουδαία θητεία...

Το 2-0 από τον Γκρατσιάνο Πελέ


Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Φλορέντσι (84' Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Παρόλο, Ντε Ρόσι (54' Τιάγκο Μότα), Τζακερίνι, Εντερ, Πελέ (81' Ινσίνιε)

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Χουανφράν, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας, Ινιέστα, Νολίτο (46' Αντούριθ, 81' Πέδρο), Σίλβα, Μοράτα (70' Λούκας Βάθκεθ).


Αγγλία - Ισλανδία
Σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Euro, η Αγγλία αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 4' δεν τα κατάφερε κόντρα σε μια χώρα 330.000 κατοίκων και έκανε brexit από τη διοργάνωση της Γαλλίας. Η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον δέχθηκε σε 14 λεπτά την ανατροπή από τους Ισλανδούς που στη συνέχεια ήταν άριστα στημένοι και πειθαρχημένοι και μάλιστα είχαν σημαντικότερες φάσεις για γκολ στο δεύτερο μέρος. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Λάγκερμπακ, οι διοργανωτές Γάλλοι.

Εξαιρετικά ξεκίνησε ο αγώνας Αγγλίας -Ισλανδίας με του Αγγλους να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Εκεί, ο Χάλντορσον, με μια επιπόλαιη ενέργεια, ανέτρεψε τον Στέρλινγκ, σε σημείο που δεν χρειαζόταν και ο Σκόμινα δεν μπορούσε παρά να δώσει το πέναλτι. Ο αρχηγός Γουέιν Ρούνεϊ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


Το 1-0 από τον Ρούνεϊ


 Ωστόσο η χαρά κράτησε μόλις ένα λεπτό και κάτι δευτερόλεπτα αφού με τη σέντρα οι Ισλανδοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον Σίγκουρντσον.

Το 1-1 από τον Σίγκουρντσον


Οι Άγγλοι είχαν μεν την κυκλοφορία της μπάλας, όμως οι Ισλανδοί με σκληρό παιχνίδι, στα όρια του φάουλ, απέδειξαν από τη μία, την «ευαισθησία» των Άγγλων παικτών, ενώ από την άλλη, χωρίς περιττές κινήσεις πετύχαιναν με αντεπιθέσεις να καρδιοχτυπήσουν την ομάδα του Ρόι Χόντσον.



Τα ουρλιαχτά του γνωστού πλέον Ισλανδού σπορτσκάστερ, πρέπει να έφτασαν μέχρι την Ισλανδία, όταν στο 18' ο Σίγκμπορσον, σκόραρε και έβαλε τη νησιωτική χώρα του Ατλαντικού μπροστά, κάνοντας το 1-2.

Η ολική ανατροπή από τον Σίγκμπορσον


Mε την Αγγλία να επιτίθεται για να ισοφαρίσει και την Ισλανδία να μην το βάζει κάτω, έληξε το πρώτο ημίχρονο που βρήκε τους... νεοφώτιστους να προηγούνται στο σκορ. 

Δείγμα του πόσο «ξεψαρωμένοι» είναι οι Ισλανδοί ήταν μια φάση στο 54', όπου σε κόρνερ, ο Ράγκναρ Σίγκουρντσον κατάφερε να πιάσει ψαλιδάκι μέσα στη μικρή περιοχή των Άγγλων, με τη μπάλα, ευτυχώς γι' αυτούς, να πηγαίνει πάνω στον Χαρτ.



Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου απεικονιζόταν στις εξής φράσεις: Η Αγγλία προσπαθούσε να επιτεθεί, χωρίς οι ποδοσφαιριστές της να μπορούν να κινηθούν επαρκώς στο χώρο, πέραν των Ρούνεϊ, Στάριτζ που προσπαθούσαν να είναι όπου πρέπει. Από την άλλη πλευρά, οι Ισλανδοί, με μια υποδειγματική και συμπαγή άμυνα, δεν άφηναν τίποτα να περάσει προς την εστία τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέχρι το 83', οι μοναδικές φάσεις, σοβαρές, ήταν τέσσερις, και αυτές για λογαριασμό των παικτών του Λαρς Λάγκερμπακ.

Αγγλία (Ρόι Χόντσον): Χαρτ, Ρόουζ, Σμόλινγκ, Κέιχιλ, Γουόκερ, Ντάιερ, Αλι, Ρούνεϊ, Στέρλινγκ, Στάριτζ, Κέιν.

Ισλανδία (Λαρς Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σάβαρσον, Σκούλασον, Μπιάρνασον, Αρναρσον, Γκούναρσον, Γκούντμουντσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Σίγκμπορσον, Μπόντβαρσον.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης