Ζαχαριάδης: Η Ελλάδα πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος

Ζαχαριάδης: Η Ελλάδα πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος

Τονίζει πως η κυβέρνηση Τσίπρα δεν αντιμετώπισε το μνημόνιο ως «ευαγγέλιο» και μέσα από την σκληρή διαπραγμάτευση κατάφερε να βάλει στη συζήτηση «μεταβλητές κοινωνικής βιωσιμότητας»

Ζαχαριάδης: Η Ελλάδα πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος
Ιστορικών διαστάσεων χαρακτηρίζει ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριαδης με συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη διαδικασία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, αλλά και την ανάκτηση της κυριαρχίας και της περηφάνειας. Και επισημαίνει, «τον Αύγουστο του 2018 μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε περισσότερα και ταχύτερα βήματα για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Η Ελλάδα ισορροπεί και χρειάζεται να τρέξει για να καλύψει το χαμένο έδαφος».

Ο κ. Ζαχαριάδης τονίζει πως η κυβέρνηση Τσίπρα δεν αντιμετώπισε το μνημόνιο ως «ευαγγέλιο» και μέσα από την σκληρή διαπραγμάτευση κατάφερε να βάλει στη συζήτηση «μεταβλητές κοινωνικής βιωσιμότητας, όπως τα προγράμματα στήριξης φτωχοποιημένων νοικοκυριών». Ο διευθυντής της Κ. Ο του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται, μέσω της συνέντευξης του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ που έριξαν τη χώρα στο βαθύ «πηγάδι» με τις σπατάλες τους και τις επιπολαιότητές τους. «Η πολιτική μας, η πολιτική της κυβέρνησης έδωσε το περιθώριο ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές να μην αφαιρείται η κοινωνική διάσταση στις εφαρμογές» τονίζει ο κ. Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς, από το Πρακτορείο, για τις δηλώσεις Βίζερ αναφορικά με την καθαρή έξοδο στος αγορές που επιδιώκει η κυβέρνηση ο Κώστας Ζαχαριάδης τονίζει, «η έξοδος θα είναι έξοδος και είναι μια νίκη της χώρας που στηρίχθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού. Όποιος παίξει με τις λέξεις είναι σαν να προσβάλει αυτόν το λαό που υπέφερε και εξακολουθεί να υποφέρει για να πάει τη χώρα του μπροστά».
Κλείσιμο

Σε ερώτηση για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογική νίκη το 2019 όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, απαντά στο ΑΠΕ/ΜΠΕ πως ο ελληνικός λαός έχει μνήμη, γνώμη και διαίσθηση, και δεν ξεχνά αυτούς που τον έφεραν σε αυτή τη κατάσταση. «Μπορούν να μάς κατηγορήσουν για λάθη, αστοχίες, υπερβολές, πράγματα που δημόσια έχει αναγνωρίσει και ο πρωθυπουργός (...) ο λαός θα κρίνει έχοντας πρώτα συγκρίνει. Το πρωτογενές ερώτημα των εκλογών του τέλους του 2019 θα είναι «με αυτούς που μας έβαλαν στα μνημόνια ή με αυτούς που μας έβγαλαν από αυτά».

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, ο κ. Ζαχαριάδης υπογραμμίζει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ πως αυτές είναι: η δουλειά μαζί με την κοινωνία για ανάπτυξη, επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, μείωση της ανεργίας, κανόνες σε όλα και για όλους είναι η συνταγή που θα κάνει την επόμενη μέρα καλύτερη για την χώρα και τους πολίτες της. Νέες δράσεις, νέες μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες.

Τέλος, ερωτηθείς για την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ και τη στάση του Πάνου Καμμένου, ο κ. Ζαχαριάδης κάνει λόγο για παράθυρο ευκαιρίας ωστόσο υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ: «Μου θυμίζετε τον Φίλιππο Ηλιού που με κάθε ευκαιρία μας θύμιζε ότι η ιστορία δεν γράφεται με τα 'αν'. Την τελική απόφαση για την ονομασία της ΠΓΔΜ θα την πάρει όπως γίνεται σε όλα τα ζητήματα η Βουλή. Η συνταγματική τάξη έχει κανόνες, ας ξαναδιαβάσει το Σύνταγμα η Νέα Δημοκρατία».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης