Σιγή από την κυβέρνηση για το δημοψήφισμα που ζητά ο Καμμένος για το Σκοπιανό

Σιγή από την κυβέρνηση για το δημοψήφισμα που ζητά ο Καμμένος για το Σκοπιανό

Παρά την αντίθετη θέση που έχει εκφράσει ο Κοτζιάς σε προηγούμενη συνέντευξή του, από την κυβέρνηση δεν έχουν προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η θέση του κυβερνητικού εταίρου

Σιγή από την κυβέρνηση για το δημοψήφισμα που ζητά ο Καμμένος για το Σκοπιανό
Αίσθηση έχει προκαλέσει το δημόσιο αίτημα του Πάνου Καμμένου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Μολονότι η θέση του αυτή όπως εκφράζεται σε άρθρο του στην Κυριακάτικη Δημοκρατία δημιουργεί νέα δεδομένα, η κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει στο ελάχιστο.

Αν και έχουν περάσει 24ωρες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η νέα θέση του αρχηγού των ΑΝΕΛ και κυβερνητικού εταίρου και παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών σε πρότερη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 είχε εκφραστεί αντίθετα, ούτε επίσημα αλλά ούτε και με διαρροή δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση.
Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς ερωτηθείς για το θέμα του δημοψηφίσματος είχε απαντήσει: «όσον αφορά τα δημοψηφίσματα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένας λόγος, υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση, υπάρχει η πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή και η συμφωνία θα περάσει, όπως προβλέπεται, από εκεί. Σας θυμίζω, για όσους λένε περί δημοψηφίσματος σήμερα, ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, η οποία έδωσε και τη σύνθετη ονομασία στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο όρος «Μακεδονία», δηλαδή πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας -και όπου έγινε και το κατά τη γνώμη μου λάθος, το «πρώην Γιουγκοσλαβική» να μπει μπροστά από το «Δημοκρατία», δηλαδή στο χαρακτήρα του καθεστώτος και όχι να βρεθεί άλλη λέξη μπροστά από τον όρο «Μακεδονία»- ότι αυτή η λέξη έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία του κόσμου χωρίς δημοψηφίσματα, αλλά και χωρίς καν να περάσει από τη Βουλή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης