PROTOTHEMA

Πολιτική

Λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης

Ενδείξεις ότι όπλα του μεσάζοντα Παπαδόπουλου εξόπλισαν τον ISIS

Ενδείξεις ότι όπλα του μεσάζοντα Παπαδόπουλου εξόπλισαν τον ISIS

Ο ελληνικής προέλευσης οπλισμός εντοπίστηκε στην πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, Ράκα, από το «ηλεκτρονικό ίχνος», το οποίο προβλέπεται για όλα τα μικρά και ελαφρά όπλα

Λάδι στη... φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης ρίχνει η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας περί ενδείξεων ελληνικού στρατιωτικού υλικού, μέσω της εταιρείας του μεσάζοντα στην υπόθεση των βλημάτων της Σαουδικής Αραβίας, Βασίλη Παπαδόπουλου, στη μέχρι πρότινος πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία, Ράκα.


Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», στρατιωτικό υλικό που εξήγαγε η εταιρεία του μεσάζοντα Παπαδόπουλου, εντοπίστηκε από ευρωπαϊκές υπηρεσίες που διεξάγουν έλεγχο στην απελευθερωμένη πλέον πόλη της Συρίας.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, στρατιωτικό υλικό που εξήγαγε η εταιρεία στη Μέση Ανατολή εντοπίστηκε από το λεγόμενο «ηλεκτρονικό ίχνος», το οποίο φέρουν τα μικρά και ελαφρά όπλα, βάσει όσσων προβλέπονται στη Συμφωνία για το Εμπόριο Οπλων. Η Ελλάδα είναι μέλος της Συμφωνίας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το στρατιωτικό αυτό υλικό αποκλείεται να διοχετεύθηκε απευθείας στο Ισλαμικό Κράτος, ακολουθώντας μία διαδρομή, η οποία δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Στο Πρώτο Θέμα διαβάστε το αποκαλυπτικό έγγραφο για τον Βασίλη Παπαδόπουλο, το οποίο καταδεικνύει ότι ο μεσάζοντας μπορεί μεν να διαπραγματευθεί, αλλά όχι να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία.

Πιέσεις του Ριάντ προς την Αθήνα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, το Ριάντ ασκεί πιέσεις στην Αθήνα, ζητώντας με ρηματική διακοίνωση να μην αποδεχθεί οποιαδήποτε ψήφισμα σχετικό με το εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία λόγω της κατάστασης στην Υεμένη.

Η κίνηση του Ριάντ, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, εκλαμβάνει προληπτικό χαρακτήρα, προκειμένου να προλάβει παρόμοια ψηφίσματα στο μέλλον και ειδικότερα από το ειδικό συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

GEORGIOS04/12/201707:51

Τελικά τον ΚΑΜΕΝΟ οπου και αν τον ακουμπήσει απλά λερωνεσαι..

Απάντηση
ΣΠΥΡΟΣ04/12/201704:07

Μπουλης ετοιμάσου,Αλέξης έτοιμος? ΤΙΣ ΚΑΡΩ ΣΤΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΙΔΕΡΩΣΑΤΕ ΠΟΥΛΑΚΙΑΜΟΥ?

Απάντηση
ΝΑΤΑ ΜΑΣ04/12/201703:59

.... τά παλληκάρια είχαν ανοίξει μεγάλη μπίζνα.....για αυτό είχε τόσο άγχος ο μικρός Μπουλης κι άλλο τόσο ο γλυκός Αλέξης...τώρα μπαίνουμε σε σειρά..... βγάζουμε άφθονο μαύρο χρήμα........ χρηματοδοτούμε trolls,ψώνια,βαξεβανηδες,σαβιδηδες,αγοράζουμε ψηφαλακια,κανουμε ότι βρωμιά υπαρχει καιμε και μερικές αποθήκες του στρατου,για τις εκλογές αδερφές μου...............ΚΛΩΤΣΙΕΣ και ΔΟΜΟΚΟΣ Γ........και είναι σίγουρα πολλοί οι μπερδεμένοι.........σύντομα θα ανοίξουν στοματακια...........να μετρήσουμε τις αποθήκες..........γι'αυτό ο χοντρούλης πήγαινε πέρα δώθε με τα ελικόπτερα........έλα να βλέπω τις ηθικές αριστερές μούρες και Τέρενς και Παπαχριστόπουλος και φίλη και βίτσα και καρανικας και επιτυχή........γλεντιαααααααααααααα

Απάντηση
Ελένη03/12/201723:43

Για την τεράστια Γαλλική τσιμεντοβιομηχανία Lafarge όπου υπήρχαν υπόνοιες πως από τραπεζικούς της λογαριασμούς χρηματοδοτήθηκαν Οργανώσεις και Κινήματα που στήριξαν ΚΑΙ τζιχαντιστές, έγιναν εισβολές Εισαγγελέων στα Κεντρικά της Εταιρίας/δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων/κατασχέσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών/ανακρίσεις λογιστών/κτλ. Η CIA βλέπει πως ο Αλέξης Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ του στήριξαν πλήρως τον Πάνο Καμμένο που συνεργάζονταν με τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο. Όπλα που πουλούσε ο Παπαδόπουλος βρέθηκαν σε αποθήκες τζιχαντιστών του ISIS στη Συρία. Υπάρχει συγκεκριμένη Νομοθεσία των Η.Π.Α. σχετικά με όσους εξοπλίζουν/υποστηρίζουν/χρηματοδοτούν ισλαμιστές τρομοκράτες, και περιλαμβάνει πάγωμα περιουσιακών στοιχείων όπου γης/απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες/συλλήψεις κι εκτός Η.Π.Α./μεταφορά κι ανάκριση στη Στρατιωτική Βάση Γκουαντάναμο Κούβας/κτλ. Αν αποφασίσουν να ενεργοποιήσουν τα εντάλματα, πολλοί εδώ θα χάσουν τον ύπνο τους...

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία