ΣΥΡΙΖΑ: Παρά τη μικρή διαφορά στα exit poll, μιλούν για άνετη επικράτηση

ΣΥΡΙΖΑ: Παρά τη μικρή διαφορά στα exit poll, μιλούν για άνετη επικράτηση

Σε τρεις μέρες θα έχουμε κυβέρνηση, λένε στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Παρά τη μικρή διαφορά στα exit poll, μιλούν για άνετη επικράτηση
Στην κατεύθυνση προς τον σχηματισμό κυβέρνησης μόνο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει σχηματιστεί, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ξεπερνούν το όριο των 151 βουλευτών και μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Έτσι, είναι πολύ πιθανόν αύριο ο Αλέξης Τσίπρας να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Παράλληλα, για "καθαρή νίκη" μιλάνε στον ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι ο ελληνικός λαός δικαίωσε τις επιλογές του Αλέξη Τσιπρα το προηγούμενο διάστημα.

Κλείσιμο
Στην Κουμουνδούρου προέβλεπαν από νωρίς ότι η επικράτηση θα είναι καθαρή και άνετη, παρά τη μικρή διαφορά που καταγράφουν τα αρχικά exit poll και διατυπώνει σαφώς τη θέση της για την επόμενη μέρα: “Η χώρα θα έχει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και την έχει σύντομα”.







Όπως δηλώνουν στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα, “δεν μπαίνουμε σε συνεργασιολογία, τις συλλογικές αποφάσεις θα τις λάβουν τα όργανα του κόμματος”.



Ξεκαθαρίζουν, δε, ότι “η χώρα θα κυβερνηθεί μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις και δεσμεύσεις, που θα αποτυπώνουν τη βούληση του ελληνικού λαού για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τομές”.



Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι η απόκλιση κυμαίνεται από 2,5 έως 6 ποσοστιαίες μονάδες και επισημαίνουν πως δεν είναι ασφαλές να υπάρξει προσέγγιση του ποσοστού. 



Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος συγκεντρώνονται από ώρα κορυφαία, αλλά και μεσαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι συνεργάτες και το επιτελείο του κ. Τσίπρα είναι ουσιαστικά σε συνεχείς συσκέψεις για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να διαμορφώσουν τις κινήσεις των επόμενων ωρών.



Το στοιχείο-θρίλερ που υπάρχει σχετικά με το αριθμό των κομμάτων που τελικά θα μπουν στη Βουλή, οδηγεί τα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγουν τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ως προς τα κόμματα που θα μετέχουν.

Από την Κουμουνδούρου, ανάμεσα στους άλλους, πέρασαν οι κ.κ. Παππάς, Παπαδημούλης, Φίλης, Ξυδάκης, Μπαλάφας και Βίτσας.

Ετοιμασίες για την Άφιξη Τσίπρα



Οι πρώτες αφίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης