FT: Ο Τσίπρας δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με ΕΕ-ΝΑΤΟ για τη Ρωσία

FT: Ο Τσίπρας δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με ΕΕ-ΝΑΤΟ για τη Ρωσία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Έλληνες χρησιμοποιούν τη Ρωσία σαν ένα μέσο για να εκνευρίσουν και να το φοβίσουν το Βερολίνο

FT: Ο Τσίπρας δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις με ΕΕ-ΝΑΤΟ για τη Ρωσία
Πιθανώς το μοναδικό κέρδος από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία -ή μάλλον αυτό που θα επιδιώξει- είναι να υπάρξει άρση του εμπάργκο για μία συγκεκριμένη κατηγορία φρούτων ελληνικής παραγωγής, σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίο σε νέο δημοσίευμά τους τονίζουν ότι οι Έλληνες χρησιμοποιούν τη Ρωσία σαν ένα μέσο για να εκνευρίσουν και να το φοβίσουν το Βερολίνο.

Στο δημοσίευμα, το οποίο συνυπογράφουν οι ανταποκριτές της εφημερίδας σε Βρυξέλλες, Αθήνα και Μόσχα, υποστηρίζεται ότι η Αθήνα ευελπιστεί ότι η Μόσχα θα άρει το εμπάργκο για φρούτα όπως ακτινίδια, ροδάκινα και φράουλες.

Κλείσιμο
Όσο για τους Ευρωπαίους διπλωμάτες που φοβούνται ότι ο κ. Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει τη Μόσχα ως «Δούρειο Ίππο», μάλλον θα πρέπει κάποιος να τους καθησυχάσει, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι πρόθυμος -στην ουσία και όχι στα λόγια- να ρισκάρει είτε τις σχέσεις με την Ε.Ε., είτε αυτές με το ΝΑΤΟ.

«Οι Έλληνες χρησιμοποιούν τη Ρωσία σαν ένα μέσο για να εκνευρίσουν το Βερολίνο, για να το φοβίσουν. Ο Τσίπρας θέλει να δείξει ότι έχει εναλλακτικές. Όμως δεν έχει καμία πρόθεση να καταστήσει την Ελλάδα, δορυφόρο της Ρωσίας. Και οι Ρώσοι το γνωρίζουν αυτό. Επίσης το γνωρίζουν και οι Γερμανοί. Είναι απλό θέατρο, ένα ελληνικό παιχνίδι και φοβάμαι ότι μοιάζει λίγο με ένα σκυλάκι που προσπαθεί να φοβίσει ένα λιοντάρι», υποστηρίζει ο Θεοχάρης Γρηγοριάδης, ειδικός σε θέματα ελληνορωσικών σχέσεων στο Free University του Βερολίνου.

Όπως αναφέρουν οι FT, η ελληνική κυβέρνηση -τόσο μέσο δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, όσο και δηλώσεων του κ. Τσίπρα- έχει ανησυχήσει ελαφρώς τους συμμάχους της στην Ευρώπη, αλλά αυτό μάλλον δεν θα συνεχιστεί...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης