Στις 16:00 ορκίζεται πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Στις 16:00 ορκίζεται πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Καμμένος: «Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα» - Στις 14:30 ο νέος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - Θα δώσει πολιτικό όρκο

Στις 16:00 ορκίζεται πρωθυπουργός ο Τσίπρας
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, αναμένεται να γίνει στις 16:00 η ορκωμοσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργού της Ελλάδας.



Κλείσιμο
Νωρίτερα, στις 15:30, ο κ. Παπούλιας θα επιδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Τσίπρα.

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα έδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, έπειτα από τη συνάντηση που είχε στην Κουμουνδούρου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα», ενώ ανακοίνωσε πως ο κ. Τσίπρας  θα μεταβεί σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ορκωμοσία και θα ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβέρνησης.






Ωστόσο, πριν πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 

Το ραντεβού θα γίνει στις 14:30 το μεσημέρι και προέκυψε κατόπιν αιτήματος του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας. 

Με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις με την Εκκλησία, σχέσεις που χτίζει τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες θα συζητήσουν το θέμα του όρκου. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει γιατί ο ίδιος ως πρωθυπουργός θα δώσει πολιτικό όρκο.



Πάντως, πριν καλά καλά ο Αλέξης Τσίπρας λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης άρχισαν να κυκλοφορούν ονόματα στελεχών που προορίζονται για τα υπουργεία. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες -χρονικά- πληροφορίες φαίνεται πως ο κ. Δραγασάκης προορίζεται τελικώς για Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Στο οικονομικό επιτελείο θα αξιοποιηθεί ο Γιώργος Σταθάκης, με ορισμένες πληροφορίες να τον φέρνουν στο υπουργείο Ανάπτυξης και άλλες στο Οικονομικών, ανάλογα με το ρόλο του κ. Δραγασάκη. Ρόλο θα έχει και ο Γιάννης Βαρουφάκης, αλλά ακόμη οι πληροφορίες είναι ασαφείς εάν θα πρόκειται για υπουργικό χαρτοφυλάκιο ή για ευθύνη σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Οι νεότερες πληροφορίες έφεραν στο φως κι άλλο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Σταθάκης αναλαμβάνει ένα νέο υπερ-υπουργείο, που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των υπουργείων Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Σημαντική ευθύνη στο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ανατεθεί στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ προς το παρόν δεν προκύπτει ρόλος για τον Κώστα Λαπαβίτσα, εκτός κι αν αξιοποιηθεί στην ομάδα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Διαβάστε περισσότερα εδώ























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης