Λαφαζάνης: Δεν έχουμε δυνατότητα συνεργασίας με το χώρο του ΠΑΣΟΚ

Λαφαζάνης: Δεν έχουμε δυνατότητα συνεργασίας με το χώρο του ΠΑΣΟΚ

«Η Κεντροαριστερά είναι η άλλη όψη της νεοφιλελεύθερης μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας. Είναι το ΠΑΣΟΚ και οι συγγενείς του δυνάμεις και δεν νομίζω ότι έχουμε καμία δυνατότητα συνεργασίας με αυτό το χώρο»

Λαφαζάνης: Δεν έχουμε δυνατότητα συνεργασίας με το χώρο του ΠΑΣΟΚ
Για το ζήτημα της Κεντροαριστεράς και τις συνεργασίες που μπορεί να συνάψει ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο ραδιόφωνο του «Βήμα» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντώντας πως την αξιωματική αντιπολίτευση δεν την ενδιαφέρει η Κεντροαριστερά.

«Δε μας ενδιαφέρει η Κεντροαριστερά. Είναι ένα άλλο ρεύμα, διότι σου λέει ο πολίτης ότι είναι κέντρο κτλ. Δεν είναι έτσι. Η Κεντροαριστερά είναι η άλλη όψη της νεοφιλελεύθερης μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας. Είναι το ΠΑΣΟΚ και οι συγγενείς του δυνάμεις και δεν νομίζω ότι έχουμε καμία δυνατότητα συνεργασίας με αυτόν τον χώρο» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας πως «το δικό μας πρόγραμμα είναι σαφές και η κατεύθυνση που θέλουμε να οδηγήσουμε τα πράγματα επίσης είναι σαφέστατη. Θέλουμε μια νέα αντιμνημονιακή, προοδευτική πορεία για τη χώρα, με ένα συνεπές, αντιμνημονιακό προοδευτικό πρόγραμμα. Θα κάνουμε συμμαχίες με όσους ακριβώς βρίσκονται σε αυτήν την κατεύθυνση».

Στο ζήτημα των πολιτικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης επεσήμανε πως «θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες μας για να αναδείξουμε τα μέτωπα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Θα αναλάβουμε μια νέα πρωτοβουλία στα θέματα του αιγιαλού που είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα και βέβαια τα θέματα του ασφαλιστικού και τις συντάξεις, τα οποία είναι στην ημερήσια διάταξη το επόμενο διάστημα και η κυβέρνηση σκοπεύει να πάρει νέα μέτρα κατεδάφισης του ασφαλιστικού μας συστήματος. Τα μεγάλα μέτωπα που έχουμε μπροστά μας είναι αυτά των μισθών, των συντάξεων και της ανεργίας και το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε όσο το δυνατόν πιο ουσιαστικές πρωτοβουλίες και επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και μια μεγάλη στροφή στην κοινωνία που προωθούμε και την πραγματοποιούμε ήδη, με ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων και των μετώπων, από τα κάτω, των εργαζομένων και των πολιτών, από την κυβερνητική πολιτική». 
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης