Με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα κορυφώνει την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σαμαράς

Με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα κορυφώνει την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σαμαράς

Σταθερότητα ή εθνική περιπέτεια το δίλημμα των εκλογών - Ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει ότι έπειτα από δύο χρόνια με μεγάλους κόπους και θυσίες του ελληνικού λαού σταθεροποίησε τη χώρα και απέτρεψε την έξοδο από το ευρώ

Με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα κορυφώνει την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σαμαράς
Με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα στις 19.00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία και αναμένεται να κορυφώσει την επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η συγκέντρωση θεωρείται κίνηση που ενέχει ρίσκο καθώς η εποχή δεν προσφέρεται για μεγάλες συγκεντρώσεις. Η απόφαση ελήφθη με στόχο να γίνει μία επίδειξη αυτοπεποίθησης του πρωθυπουργού και παράλληλα να αποκρουστούν οι κατηγορίες ότι ο κ. Σαμαράς έκανε μία προστατευμένη εκστρατεία μακριά από τον κόσμο. Ο κ. Σαμαράς θέλει να μεταδώσει αισιοδοξία, να συσπειρώσει και να κινητοποιήσει τις τελευταίες κρίσιμες ώρες την κομματική βάση. Το κυβερνητικό επιτελείο φοβάται την αποχή και τη χαλαρή ψήφο που υπό τις δεδομένες συνθήκες μπορεί να ευνοήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το κομματικό επιτελείο της ΝΔ δείχνουν θολό τοπίο με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε χθες δριμύτατη επίθεση προσωπικά στον κ. Τσίπρα την οποία αναμένεται ότι θα επαναλάβει σήμερα. Ο πρωθυπουργός αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στην χώρα». Ο κ. Σαμαράς απέφυγε να θέσει επιτακτικά το δίλημμα των ευρωεκλογών. Όπως έπραξε χθες έτσι και σήμερα θα απευθυνθεί στους «νοικοκυραίους» πολίτες που δε θέλουν να διακινδυνεύσει η χώρα μία περιπέτεια που μπορεί να οδηγήσει στην εθνική καταστροφή.

Ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει ότι έπειτα από δύο χρόνια με μεγάλους κόπους και θυσίες του ελληνικού λαού σταθεροποίησε τη χώρα, απέτρεψε την έξοδο από το ευρώ, αποκατέστησε την αξιοπιστία της και δημιούργησε συνθήκες ανάπτυξης και οριστικής εξόδου από την κρίση.

Ωστόσο θα τονίσει ότι «η χώρα είναι ένα βήμα πριν την κορυφή, μπορεί να ανέβει στην κορυφή ή να κατατρακυλίσει ξανά». Θα απευθυνθεί στους πολίτες και θα τους ζητήσει «να μην επιτρέψουν στη χώρα να γυρίσει στο χθες και στην κρίση». Θα τους ζητήσει να ξεπεράσουν την οργή και την πικρία τους και να ψηφίσουν υπέρ της σταθερότητας και της προοπτικής. Θα τονίσει ότι διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη και για την μεταρρύθμιση του πολιτειακού και του πολιτικού συστήματος. «Δώστε μου την δύναμη να συνεχίσω την προσπάθεια» είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίσε χθες από τα Ιωάννινα. Φυσικά θα επαναλάβει «ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα, επιθυμεί να την οδηγήσει στην περιπέτεια των εκλογών για να αναρριχηθεί στην εξουσία, είναι γέννημα της κρίσης και θα εξαφανιστεί μαζί με την κρίση και τα μνημόνια».
Κλείσιμο

Για τον πρωθυπουργό το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι να αποφευχθεί «η πολιτική ανωμαλία που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές και θα προκαλέσει εθνική περιπέτεια». Το κυβερνητικό επιτελείο λέει πάντως ότι την Κυριακή θα υπάρχουν δύο χάρτες της Ελλάδας, η μία των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα είναι μπλε και ο άλλος των ευρωεκλογών όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Σημειώνουν πάντως ότι το τελικό συμπέρασμα για το μήνυμα των πολιτών θα προκύψει από τον συνδυασμό των δύο αποτελεσμάτων. «Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι στις εκλογές για τις περιφέρειες οι πολίτες αποδοκίμασαν τις κομματικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ». Ορισμένοι θεωρούν λάθος τακτική ότι ο κ. Σαμαράς την εβδομάδα που πέρασε δεν ανέδιξε το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και σήκωσε το γάντι που έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνοντας στις ευρωεκλογές. Σε κάθε περίπτωση εκτιμούν στη ΝΔ ότι ακόμη και μία μικρή ήττα στις ευρωεκλογές θα εξισορροπηθεί από την καθαρή νίκη στις αυτοδιοικητικές και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της. Ανησυχία πάντως υπάρχει για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής που αναμένεται ότι θα είναι υψηλά αλλά και για τη διαφαινόμενη καθοδική πορεία της Ελιάς που μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις την επόμενη ημέρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης