Οριακό προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

Η ΝΔ συγκεντρώνει το 20,6% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 7,8% - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς - Τη δημοσκόπηση δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis
Τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Έθνος της Κυριακής. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 20,6% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το Ποτάμι με 7,8%, το ΚΚΕ με 4,8% η ΧΑ με 4,3%, η Ελιά με 4,2%, οι ΑΝΕΛ με 3,7% η ΔΗΜΑΡ με 1,6%, το ΛΑΟΣ με 1,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. 

Η ΝΔ προηγείται και στην πρόθεση ψήφου αν γίνονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 22,3% έναντι 21,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Ποτάμι με 8,4%, η ΧΑ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Ελιά με 4,6% οι ΑΝΕΛ με 3,6%, η ΔΗΜΑΡ με 1,9% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%. 

Το 40% εκτιμά πως η ΝΔ θα έρθει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 31% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με μικρή διαφορά. 

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας το 42% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. Το 61% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών ενώ το 79% δηλώνει υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης