Ματβιένκο: Οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας είναι σχέσεις κυρίαρχων χωρών

Ματβιένκο: Οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας είναι σχέσεις κυρίαρχων χωρών

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά παραδέχθηκε την ανάγκη για διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρών

Βασιλικός γάμος στις Σπέτσες
Ματβιένκο: Οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας είναι σχέσεις κυρίαρχων χωρών
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο του συμβουλίου της ομοσπονδίας της ομοσπονδιακής συνέλευσης της ρωσικής ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο.

Η κ. Ματβιένκο τάχθηκε υπέρ των εμπορικών, οικονομικών και πολιτισμικών σχέσεων της χώρας της με την Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας είναι σχέσεις κυρίαρχων  χωρών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά παραδέχθηκε την ανάγκη για διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου και του τουρισμού, στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών και αναπτυξιακών κοινοπραξιών με σημαντικό ποσοστό του Δημοσίου. Ξεκαθάρισε δε ότι για το κόμμα του το Δημόσιο παίζει ιδιαίτερο ρόλο, καθώς «εμείς αξιοποιούμε, δεν ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία», όπως φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
Εκανε θέμα για «πολιτικό και όχι οικονομικό ζήτημα», εξηγώντας ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης αν η Ελλάδα θα έχει σχέσεις με τη Ρωσία και δεν τίθεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας. Εκανε λόγο, άλλωστε, για αναπτυξιακές συνεργασίες, χωρίς να ζητά την άδεια τρίτων.

Ερωτηθείς αμέσως μετά τη συνάντησή τους, για το επικείμενο ταξίδι του στην Ρωσία, ο κ. Τσίπρας, είπε ότι ο χρόνος του θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις, με πληροφορίες πάντως να το προσδιορίζουν χρονικά στον Οκτώβριο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης