Δωρεάν αναλώσιμα υλικά για διαβητικούς ασθενείς

Δωρεάν αναλώσιμα υλικά για διαβητικούς ασθενείς

Οι ταινίες μέτρησης σακχάρου θα χορηγούνται  με μηδενική συμμετοχή σε όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη

Δωρεάν αναλώσιμα υλικά για διαβητικούς ασθενείς
Δωρεάν θα προμηθεύονται εφεξής οι διαβητικοί ασθενείς τα αναγκαία για την πάθησή τους αναλώσιμα υλικά. Με υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του πρώην αναπληρωτή υπουργού υγείας, κ. Μάριου Σαλμά, οι ταινίες μέτρησης σακχάρου θα χορηγούνται  με μηδενική συμμετοχή σε όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.
 
«Το όφειλα στους 500.000 Έλληνες διαβητικούς ασθενείς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς, αναφερόμενος στην υπουργική απόφαση, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του υπουργείου Υγείας.
 
Στην ίδια απόφαση περιέχεται και άλλη οικονομική «ανάσα» για τους ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, οι οποίοι θα πληρώνουν μικρότερη συμμετοχή για την προμήθεια της φαρμακευτικής αγωγής τους, από 25% που είναι σήμερα η συμμετοχή θα καταβάλλουν 10% της τιμής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, περίπου 100.000 εκτιμάται ότι πάσχουν από αυτή τη νόσο.
 
Ο κ. Σαλμάς αναφέρθηκε και στα τέσσερα κοινωνικά φαρμακεία που αναμένεται να εγκαινιαστούν τις επόμενες ημέρες από τον Πρωθυπουργό. «Είναι έτοιμο το πρόγραμμα για 50.000 ασφαλισμένους φτωχούς οι οποίοι  θα παίρνουν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις δωρεάν τα φάρμακά τους από φαρμακεία του ΕΟΠYΥ στην Αθήνα», υπογράμμισε, επισημαίνοντας τη συμβολή των φαρμακοποιών και των φαρμακευτικών εταιριών στη δημιουργία των κοινωνικών φαρμακείων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης