Καιρός: «Κύμα» ψύχους «ντύνει» τη βόρεια Ελλάδα στα λευκά - Χιονίζει στα Τρίκαλα

Καιρός: «Κύμα» ψύχους «ντύνει» τη βόρεια Ελλάδα στα λευκά - Χιονίζει στα Τρίκαλα

Νέα ψυχρή εισβολή - Στην Kεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και πάνω από τα 250 μέτρα κυρίως στο νομό Κιλκίς αλλά και όχι μόνο (Πέλλας, Ημαθίας και ίσως και στα βόρεια του νομού Θεσσαλονίκης)

trikala_xionias
Στα «λευκά» ξημέρωσαν τα ορεινά χωριά των Τρικάλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr χιονίζει από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σε όλα τα χωριά από το ύψος της Ελάτης και πάνω.

Το χιόνι έχει στρωθεί και στο οδόστρωμα (και μέσα στην Ελάτη) και συνιστάται οι οδηγοί που θέλουν να μετακινηθούν στον ορεινό όγκο να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το ύψος του χιονιού είναι μεγαλύτερο από το Περτούλι και πάνω, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται. Μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων βρίσκονται σε επιφυλακή και επιχειρούν σε όλο το δίκτυο, ενώ τον συντονισμό τον έχει ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης.

Στα πεδινά  βρέχει, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει σημαντική πτώση και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 10 βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, προβλέπεται να χιονίσει σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα αλλά πρόσκαιρα. Στην κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και πάνω από τα 250 μέτρα κυρίως στο νομό Κιλκίς αλλά και όχι μόνο (Πέλλας, Ημαθίας και ίσως και στα βόρεια του νομού Θεσσαλονίκης).

Κλείσιμο
Από το μεσημέρι της Πέμπτης οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν για τις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας αλλά θα παραμείνουν τοπικά στη Θράκη.

Την Πέμπτη, στη Θεσσαλία θα χιονίζει κατά περιόδους πάνω από τα 600-650 μέτρα, στην κεντρική Στερεά πάνω από τα 750 μέτρα, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια πάνω από τα 900 μέτρα και στην κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο πάνω από τα 800-850 μέτρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης