Προσωρινό «πράσινο φως» για λειτουργία της ΣΕΚΑΠ

Προσωρινό «πράσινο φως» για λειτουργία της ΣΕΚΑΠ

H καπνοβιομηχανία ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβαν Σαββίδη παραμένει προσωρινά σε λειτουργία

Προσωρινό «πράσινο φως» για λειτουργία της ΣΕΚΑΠ
Το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής, ανέστειλε την διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης του προστίμου των 44 εκατομμυρίων (με τις προσαυξήσεις) που είχε επιβληθεί στην  καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, για ενέργειες που φέρονται να έγιναν προ της εξαγοράς της από τον όμιλο Σαββίδη.

Κατά συνέπεια η καπνοβιομηχανία ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβαν Σαββίδη παραμένει προσωρινά σε λειτουργία.

Ειδικότερα, με  την υπ αριθμόν Ν\22/ 2018 απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλλει η εταιρεία δια του συνηγόρου της Αλέξανδρου Λυκουρέζου και ανέστειλε την εκτέλεση της  ατομικής ειδοποίησης του τελωνείου Ξάνθης για την  πληρωμή προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ (έχει φτάσει στα 44 εκατ. ευρώ αν συνυπολογιστούν οι προσαυξήσεις), για  υπόθεση του 2009. Δηλαδή χρονική στιγμή   πριν την εξαγορά της εταιρείας από τη Donskoy Tabak του ομίλου Σαββίδη το 2013.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί  ότι την αίτηση αναστολής είχαν υποστηρίξει και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, θεωρώντας πως ήταν ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Ακόμη, ενώπιον της Δικαιοσύνης  εκκρεμούν η αίτηση της εταιρείας για  ανακοπή της ατομικής ειδοποίησης καθώς και αναίρεση στο Συμβούλιο Επικρατείας (στις αρχές Μαΐου η συζήτηση)κατά της προηγούμενης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που επικύρωνε το πρόστιμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης