Γερμανικός Τύπος: Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία - Ρημάζουν και καίνε

Γερμανικός Τύπος: Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία - Ρημάζουν και καίνε

Αναφορές στην υπόθεση Γιαγτζόγλου: «Αναβρασμός στην Ελλάδα: αναρχικοί ρημάζουν καταστήματα και καίνε αυτοκίνητα -με τη βία θέλουν να πετύχουν τη μεταγωγή ενός φερόμενου τρομοκράτη από τη Λάρισα στην Αθήνα» 

Γερμανικός Τύπος: Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία - Ρημάζουν και καίνε
Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφέρονται στους βανδαλισμούς και τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα από ομάδες κουκουλοφόρων ως ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο για τρομοκρατία, Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Υπό τον τίτλο «Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία», η εφημερίδα Lübecker Nachrichten δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται στα επεισόδια στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Αναβρασμός στην Ελλάδα: αναρχικοί ρημάζουν καταστήματα και καίνε αυτοκίνητα -με τη βία θέλουν να πετύχουν τη μεταγωγή ενός φερόμενου τρομοκράτη από τη Λάρισα στην Αθήνα. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επιείκεια απέναντι στους ταραξίες.

Κλείσιμο
Τα ίχνη της καταστροφής είναι οφθαλμοφανή: κατεστραμμένες βιτρίνες στην οδό Ερμού, τον πιο γνωστό εμπορικό δρόμο της Αθήνας, καμένα αυτοκίνητα σε τέσσερις γειτονιές, ρημαγμένες καφετέριες, κατεστραμμένα ΑΤΜ. Εδώ και τρεις μέρες αναρχικοί συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο  στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όπως στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, το Βόλο και τη Λάρισα, όπου καταγράφονται επεισόδια.

Με βαριοπούλες και μολότοφ οι κουκουλοφόροι δείχνουν την ‘αλληλεγγύη' τους με τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου».

Για το ίδιο θέμα, η εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten επισημαίνει: «Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, καμένα αυτοκίνητα, ρημαγμένες καφετέριες. Εδώ και τρεις μέρες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις σημειώνονται επεισόδια από αναρχικούς. (…)

Στην Αθήνα δεν περνά τους τελευταίους μήνες σαββατοκύριακο χωρίς επεισόδια αναρχικών. Καταστρέφουν καταστήματα, επιτίθενται στην αστυνομία με πέτρες και μολότοφ, καίνε αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών. Η συντηρητική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι δείχνει επιείκεια απέναντι στους δράστες. Επικριτές της κυβέρνησης λένε πως ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχωρίζει με σαφήνεια τη θέση του από την πολιτικά υποκινούμενη βία και τρομοκρατία». 

Πηγή: Deutsche Welle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης